Općina Nedelišće raspisala javni poziv za prijavu programa i projekata organizacija civilnog...

Općina Nedelišće raspisala javni poziv za prijavu programa i projekata organizacija civilnog društva za financiranje iz općinskog proračuna

Podijeli

Općina Nedelišće raspisala je javni poziv za prijavu programa i projekata organizacija civilnog društva za financiranje iz općinskog proračuna za ovu godinu.

Po javnom pozivu prikupljaju se pisani prijedlozi programa i projekata koje će Općina financirati iz proračuna, a udruge od Općine mogu zatražiti i do 100 % iznosa financiranja programa ili projekta. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1 000 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 150 000 kuna.

Prijavitelj može podnijeti najviše 4 prijave za financijsku podršku programu, odnosno projektu. Udruge sukladno ovom Javnom pozivu mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja: kultura, tehnička kultura, sport, odgoj i obrazovanje, udruge proizašle iz Domovinskog rata, udruge invalida, humanitarne udruge, vjerske zajednice, udruge mladih, socijalna skrb, zdravstvo, razvoj i demokratizacija društva, razvoj mjesne samouprave te razvoj turizma.

Ukupna planirana vrijednost Poziva je 1 660 000 kuna, a financijska sredstva su raspoređena po programima tako da je za rekreaciju i sport izdvojeno 870 000 kuna, za kulturu 460 000 te za udruge građana 330 000 kuna. Rok za podnošenje prijava je 8. veljače, a prijave se šalju isključivo elektronički. Obrazac se nalazi na mrežnim stranicama općine Nedelišće.

Podijeli