Općina Kotoriba svoje dane obilježava uz vjerski blagdan Uzvišenja svetog Križa

Općina Kotoriba svoje dane obilježava uz vjerski blagdan Uzvišenja svetog Križa

Podijeli

Općina Kotoriba svoje dane obilježava uz vjerski blagdan Uzvišenja svetog Križa, 14. rujna, a ove će se godine obilježiti od petka do nedjelje. Sve počinje u četvrtak svetom misom i klanjanjem pred Presvetim u 18 sati.

U petak će se kod spomen-ploče na zgradi Općine Kotoriba obilježiti 30 godina od predaje karaule u 17:30 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18 sati koju će predvoditi vlč. Tomislav Kos te svečana sjednica Općinskog vijeća Kotoribe u 19 sati. Od 20 sati slijedi zabava pod šatorom kod škole uz domaći bend Hangar 44.

U subotu sve počinje zabavnim radionicama za djecu u organizaciji Dječjeg vrtića Kotoriba i Društva Naša djeca Kotoriba. U 14 sati kotoripske udruge kuhat će tradicionalna jela, a u 15 sati slijedi predstava za djecu Šarenog svijeta. U 16:30 sati na rasporedu je prvenstvena utakmica Graničara i Venere PMP. U 18 sati održat će se sveta misa koju će predvoditi vlč. Marko Rac, a u 19 sati slijedi nastup kotoripskog benda Veni, vidi, whiskey. Šlag na tortu bit će nastup popularnog benda Psihomodo pop predvođenog popularnim Davorom Gopcem oko 22 sata.

U nedjelju, od 10 sati, moći će se razgledati izložba malih životinja Udruge uzgajivača malih životinja Međimurska lastavica, u 11 sati slijedi svečana sveta misa koju će predvoditi vlč. Dubravko Škrlin Hren, a od 13 do 18 sati moći će se razgledati etno-zbirka na starom farofu u organizaciji Društva žena Kotoriba. U 14 sati u prostorijama Osnovne škole Jože Horvata počinje izložba starih novčanica Vladimira Vugrinčića, a od 15 sati kulturno-umjetnički program uz nastupa KUD-a Kotoriba, Mažoretkinja Kotoribe te gostiju, KUD-a Donji Vidovec. Ovogodišnje Dane Kotoribe zatvorit će Tamburaški sastav Frikovi.

Podijeli