Općina Gornji Mihaljevec dobiva dugo priželjkivanu ljekarnu

Općina Gornji Mihaljevec dobiva dugo priželjkivanu ljekarnu

Podijeli

Općina Gornji Mihaljevec dobiva dugo priželjkivanu ljekarnu.

Zdravstvenu skrb u Gornjem Mihaljevcu vodi tim ambulante opće medicine i stomatološki tim, no da bi se opskrbili lijekovima, mještani tu uslugu moraju potražiti u drugim najbližim središtima – Nedelišću, Štrigovi ili Lopatincu.

Stoga se kreće u projekt otvaranja nove ljekarničke jedinice Ljekarne Čakovec u Gornjem Mihaljevcu. Prostor veličine 90m2 u kojem će se smjestiti ljekarnica, u vlasništvu je Općine te je u potpunosti obnovljen, a Općina će dati prostor u najam bez naknade te će privremeno preuzeti režijske troškove.

Radno vrijeme ljekarnice će se uskladiti s radnim vremenom ambulanti na području općine. Ljekarna Čakovec će za potrebe otvaranja nove jedinice izdvojiti 200 000 kuna za adekvatnu opremu. Zahtjev za otvaranje je upućen nadležnom Ministarstvu te je u tijeku pribavljanje potrebne dokumentacije i dozvola kako bi se što ranije moglo krenuti s radovima i opremanjem prostora. Prostorije ljekarnice prilagodit će se osobama s invaliditetom, napravit će se prilazna rampa, a prema planu, ljekarnica bi se trebala otvoriti početkom svibnja.

Ovaj oblik ulaganja u zdravstvo samo je jedan od brojnih investicija i projekata kojima se poboljšava kvaliteta zdravstvenih usluga i dostupnost zdravstvene zaštite za sve Međimurke i Međimurce. Mještani Gornjeg Mihaljevca već dugo čekaju realizaciju ovog projekta važnog za područje cijele općine.

Podijeli