Održana posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije

Održana posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije

Podijeli
Foto: Iva Muminović

Održana je posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije. Tom su se prilikom župan Matija Posavec i predsjednik županijske skupštine Mladen Novak obratili medijima, kada je Novak prozvao Posavca za mogućnost korupcije te traži nadležna tijela da se uključe.

Skupštinski predsjednik najprije je čestitao županu na osnivanju nove stranke te istaknuo kako je HSS-u Svetoj Mariji izgubio kompletno članstvo koje je prešlo u novoosnovanu županovu stranku. Novak je to povezao s 5. točkom dnevnog reda, odnosno nedavno dogovorenom izgradnjom nove sportske dvorane u Svetoj Mariji za koju je osigurano 5 000 000 kuna, nakon što su temelji za njenu izgradnju stajali 10 godina.

Župan Matija Posavec je nastup predsjednika Skupštine Mladena Novaka nazvao sramotnim i jasno mu poručio da laže te da će tražiti odgovornost za izrečeno. Međusobna podbadanja nastavljena su na samoj sjednici Skupštine Međimurske županije. Inače se na dnevnom redu našlo 30-ak točaka koje su se većinom odnosile na izvješća o radu županijskih tijela. Također, odlučeno je kako javno priznanje “Počasni građanin Međimurske županije” odlazi u ruke Lidije Bajuk. Nagrada Zrinski dodijelit će se Miloradu Šubiću, Ljudevitu Bošćaku, Ivanu Gradečaku, Branku Grabaru i Sportsko-ribolovnom društvu Mura Mursko Središće.

Podijeli