Održana 7. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće

Održana 7. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće

Podijeli

Održana je 7. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka.

Dogovoreno je kako će komunalno redarstvo s Mjesnim odborom Sitnice utvrditi domaćinstva koja nemaju kantu za smeće te da im se uputi poziv za preuzimanje kante kako bi se time što više spriječilo odbacivanje otpada i zagađenje prirode. Sva domaćinstva dužna su plaćati odvoz smeća prema važećim cjenicima komunalnog poduzeća Murs – ekom.

Nadalje, odlučeno je kako će komunalno redarstvo ubuduće izricati kazne, a ne opomene u slučaju paljevina i ostalih kršenja, kao što je odbacivanje otpada, ispuštanje otpadnih voda, neuklanjanje ambrozije, neodržavanje građevinskih zemljišta i slično.

Zadužuje se voditeljica Odsjeka za opće-društvene djelatnosti, turizam, europske integracije i protokol da s predsjednikom Mjesnog odbora Sitnice izradi popis djece koji nisu polaznici dječjeg vrtića, a u obvezi su pohađati program predškolskog odgoja. Popis djece dostavit će se dječjem vrtiću “Maslačak” i Gradu Mursko Središće. Program predškolskog odgoja održavat će se u popodnevnim satima, minimalno u trajanju od 250 sati godišnje. Predškolski program održat će se do početka iduće školske godine.

Na kolegiju je zaključeno kako će Grad osigurati 20 000 kuna za Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu za izgradnju Centra. Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu postat će regionalni i nacionalni model intersektorske suradnje i objedinjenog pristupa roditeljima zabrinutima za razvoj svog djeteta. Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 19 500 000 kuna, a projektom je osigurano oko 15 000 000 kuna. Preostali iznos osigurat će vlastitim sredstvima od donacija pa je stoga pokrenuta kampanja “Za prvih 1 000 dana djetinjstva”.

Također, Grad Mursko Središće isplatit će donaciju od 3 150 kuna Sportsko-ribolovnom društvu Verk iz Križovca za kupnju hladnjaka. Na kraju je prihvaćena ponuda za postavljanje rasvjetnog tijela na neosvijetljenom dijelu odvojka u Poljskoj ulici u Murskom Središću u iznosu od 6 275 kuna.

Podijeli