Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće

Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće

Podijeli

U Macincu je s 33 točke na dnevnom redu održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće. Nakon usvajanja izvješća Dječjeg vrtića Zvončić, NED-KOM-a, Mesapa i Nekretnina, donesena je odluka o obračunu proračuna Općine Nedelišće za prvo ovogodišnje polugodište. Budući da su veće investicije planirane za drugi dio godine, proračun je za prvih šest mjeseci u plusu za oko 470 000 eura. Načelnik Novak istaknuo je kako je na sjednici došlo do povećanja sufinanciranja boravka djece u predškolskim ustanovama, kao i za program produženog boravka.

Vijećnici su donijeli odluku o kupnji dijela nekretnine u Nedelišću, a radi se o zgradi nekadašnjeg PBZ-a. Načelnik Novak rekao je kako je iz proračuna za prostor od 111 kvadrata, izdvojeno 151 000 eura.

Uslijedila je rasprava o smjeru razvoja Macinca gdje je naglašeno da je u posljednje dvije godine u mjesto uloženo oko 200 000 eura. Na odrađene radove osvrnuo se načelnik Nikola Novak.

Ono što predstoji u Macincu je nastavak ulaganja u Dom kulture te rekonstrukcija ceste i izgradnja pješačko-biciklističke staze prema Črečanu.

Podijeli