Održana 16 sjednica Izvršnog odbora MNS-a

Održana 16 sjednica Izvršnog odbora MNS-a

Podijeli

Glavna tema sjednice je bila sustav natjecanja za  sezonu 2022/2023 pa je zbog toga sjednica i potrajala.

Na samom početku sjednice predsjednik Kljajić je čestitao prvacima liga koje su završile natjecanje, zatim zahvalio svima koji su dali svoj doprinos da se prvenstvo opće odigralo s obzirom na Covid situaciju, te izrazio zadovoljstvo što smo bili odgovorni i nismo imali nikakva kolektivna oboljenja (zaraze).

Nakon toga razgovaralo se o sustavu natjecanja za sezonu 2022/2023. S obzirom da se sljedeće godine mijenja sustav natjecanja  na nivou Hrvatske te naša međužupanijska liga Čakovec-Varaždin postaje 5 stupanj natjecanje (trenutno četvrti)naši klubovi su se u većini izjasnili da ne žele igrati navedenu ligu.

Naravno da povratak tih klubova u Županijski nogomet uzrokuje velike promjene i stoga se raspravljalo kako posložiti sustav za narednu godinu.

Komisije koje su zadužene ispred Saveza dale su svoj prijedlog, a bilo je i drugih dobrih prijedloga koji su dobra podloga za donošenje najboljeg rješenja.

S obzirom da klubovi moraju godinu dana prije znati kako će se igrati dogovoreno je da se konačna odluka mora donijeti u narednih desetak dana.

Najbliža opcija je da će ostati 3 stupnja natjecanja na nivou Županije samo je pitanje u kojem obliku će to biti. S obzirom na temu bit će jako zanimljivo u narednim danima, no kako je naglasio predsjednik Kljajić nikad neće biti svi zadovoljni, ali da će se Izvršni odbor potruditi da to bude prihvatljivo većini klubova.

Podijeli