Održan humanitarni koncert ‘I ja bih na more’ u Centru za kulturu...

Održan humanitarni koncert ‘I ja bih na more’ u Centru za kulturu Čakovec

Podijeli
Foto: Miroslava Novak Hranjec

Društvo ‘Naša djeca’ Čakovec već devetnaest godina provodi projekt ‘I ja bih na more’ za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji s područja grada Čakovca.  Cijena ljetovanja po djetetu iznosi 1.400 kuna. Sredstva za organiziranje ljetovanja sakupljaju se organiziranjem humanitarnih akcija. Jedna od njih održana je u Centru za kulturu Čakovec.

Bio je to humanitarni koncert u koji su se uključili: Umjetnička škola Miroslav Magdalenić, Čakovečki mališani , Dječji vrtići Vjeverica i Cipelica , Studio suvremenog plesa Teuta pod vodstvom Nikoline Mekovec, Dječji vrtić Stonoga i Dječji vrtić Cvrčak, Plesni centar Livi, Dječji vrtić Cvrčak- skupina Iskrice, , Čakovečke mažoretkinje, , Dječji vrtić žibeki – Čakovec, ,Plesni studio Vivona,  Dječji vrtić Bambi, OŠ Belica. Sve prisutne na početku koncerta pozdravili su

Gordana Šoltić-Siladi, predsjednica Društva Naša djeca Čakovec i Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca. Kovač je istaknuo kako Grad Čakovec nije prijatelj djece samo na papiru, već i u stvarnosti što dokazuje i podupiranjem ovog i drugih projekta kada su u pitanju najmlađi. Zahvalio se je svima što su kupili ulaznice i na kraju naglasio, ako treba nekome pomoći onda su tu Čakovčanci, onda su tu Međimurci. Predsjednica DND je bila oduševljena odazivom, odnosno velikim i plemenitim srcima sviju onih koji su napunili dvoranu humanošću. Rekla je kako je Društvo Naša djeca s ovim projektom postalo dio prekrasne priče darivanja u ovo adventsko vrijeme. Ustvari zaslužni su svi, oni u dvorani i oni na pozornici. A dug i iskren pljesak izvođačima bio je ujedno sretan put onima koji će dogodine na more. Izvođači svih dobnih struktura, ugradili su program i projekt svoj pokret, pjesmu, riječ u nešto plemenito. A plemenitost je vrlina Međimuraca i stoga takve i slične priredbe imaju svijetlu podlogu.

Podijeli