“Naš Božić (potpuno neraskidivo)” je najljepša božićna priča u interpretaciji novih glasova

“Naš Božić (potpuno neraskidivo)” je najljepša božićna priča u interpretaciji novih glasova

Podijeli

Prije 26 godina Nina Badrić otpjevala je jednu od najljepših domaćih božićnih pjesama – hit Naš Božić, sada 2020. godine pjesma je dobila svoje novo ruho i novu interpretaciju nekih novih glasova. Aleksandar Baić, Boris Štok, Eni Jurišić, Matija Cvek, Nika Turković, Nina Saffron, Noa Rupčić, Vjekoslav Ključarić i Željka Veverec otpjevali su pjesmu u novom gospel i gazbenoj produkciji Zvonimira Duspera Dusa.

“Ovog proljeća, brzo nakon lockdowna, javio mi se Branko Friedman i pitao me želim li producirati novu verziju starog božićnog hita “Naš Božić”. Imao je jasnu viziju gospel popa koji bi se pjevao zborski, tako da glavnu vokalnu liniju pjeva mali zbor sastavljen od vrhunskih vokala novijih generacija. Ideja mi se svidjela i odmah sam pristao. Brzo sam napravio prvi draft i dodao jedan dio, kojega nije bilo u orginanoj verziji, a onda smo pjesmu pustili da se “kiseli” do nakon ljeta kad smo krenuli u produkciju.

Iskustvo rada s ukupno devet glavnih i osam pratećih pjevačica i pjevača bilo je stvarno nešto posebno… A završilo je na ostvarivanju mog novog rekorda – 137 kanala u miksu! Nadam se da će ova naša božićna pjesma, rađena s puno entuzijazma i dobrih vibracija, donijeti veselje, sreću i mir svim domaćim fanovima dobre glazbe.”
 – objasnio nam je Zvonimir Dusper Dus kako je nastala nova verzija ove božićne bajke.

Boris Štok – Foto by: Matea Smolčić 
“Ovo mi je bilo prvo ovakvo, božićno iskustvo. Nisam do sada imao prilike sudjelovati u sličnim projektima i mogu reći da je bilo vrlo ugodno i lijepo. Ekipa je sve super odradila i pjesma lijepo zvuči” – rekao nam je Boris Štok koji kao i ostali ‘ novi glasovi’ smatra da nam u ovoj 2020. godina ovakva pozitivna pjesma posebno treba i da će ovaj Božić zasigurno biti drugačiji od drugih.

“Ti dani oko Božića su uvijek u znaku obitelji. Vjerujem da ćemo nekako naći načina da budemo svi na okupu i imati razloga za veselje i optimizam..”, siguran je Boris.

Nika Turković – Foto: Vladimira Spindler
“Bila mi je velika čast i ponajprije veselje, sudjelovati u ovako dobroj božićnoj pjesmi s nekim od meni omiljenim glasovima hrvatske glazbene scene. Mislim da nam više od svega trenutno treba ta neka blagdanska čarolija i da nam je prijeko potrebna toplina koju kroz blagdansko vrijeme najčešće pronalazimo u glazbi. Iako je razdoblje neobično, ovu sam godinu najviše provela s obitelji, pa ću upravo tako provesti i ovaj Božić” – rekla nam je Nika Turković koja je na ovom projektu prvi puta snimila pjesmu s dečkom Matijom Cvekom.

Pjesmu su još instrumentalno začinili Igor Geržina na saksofonu, Hrvoje Rupčić na udaraljkama kojem je ovo bila još jedna prilika da surađuje sa sinom Noom te Davor Daga Devčić na gitari.

“Pjesma nije u stilu u kojemu se često nalazim što me razveselilo jer je to bila prilika da se u njemu isprobam, a to mi je želja već neko vrijeme, Odmah mi je sjela, catchy refren mi se svako malo vrti po glavi što je uvijek super znak. Božić mi je definitivno najdraže doba godine, u meni budi neku posebnu vrstu sreće. Kratki period u kojemu imam osjećaj da se potpuno mogu opustiti i uživati u božićnoj atmosferi, božićnim pjesmama (iako u All I Want For Christmas bez grižnje savjesti uživam usred ljeta), fantastičnoj hrani… Ovaj Božić će čini se morati biti malo skromniji, ali nadam se nimalo manje radostan.” – zaključio je Noa Rupčić.

Nu Voices – Naš Božić (Potpuno Neraskidivo)


Glazba: Branko Friedman / Zvonimir Dusper Dus
Tekst: Branko Friedman / Husein Hasanefendić Hus


NU VOICES:

Aleksandar Baić
Boris Štok
Eni Jurišić
Matija Cvek
Nika Turković
Nina Saffron
Noa Rupčić
Vjekoslav Ključarić
Željka Veverec

PRATEĆI VOKALI:
Žanil Žak Tataj
Nataša Tonković
Nera Mamić
Ana Jakšić
Olja Dešić
Anamaria Brižan
Ozren Kanceljak
KLAVIJATURE, BAS, GITARA, PROGRAMIRANJE:
Zvonimir Dusper – Dus

SAKSOFON:
Igor Geržina

GITARA
Davor Devčić – Daga

UDARALJKE:
Hrvoje Rupčić

SNIMKA, MIKS, MASTERING I GLAZBENA PRODUKCIJA:
Zvonimir Dusper – Dus / Dim Dam Dus studio
Zagreb, jesen 2020.

osim:

Boris Štok (sn. Matej / G.I.S. studio)
Željka Veverec (sn. Allan Schmidtbauer / Monitor Audio Studio)
Prateći vokali (sn. Matko Basara / Maraton Studio)
Igor Geržina (sn. Igor Geržina / Metropolis studio)
Davor Daga Devčić (sn. Davor Devčić – Daga / D3 studio)

Podijeli