Na Jadranu nova stroža epidemiološka ograničenja

Na Jadranu nova stroža epidemiološka ograničenja

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Na više od 3300 testiranih u našoj zemlji danas je zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom. S COVID – om se na bolničkim odjelima liječi 138 pacijenata, 13 ih je na respiratoru, a preminule su još dvije osobe. Zbog rasta broja novozaraženih na Jadranu, od danas je cijela obala pod novim, strožim mjerama.
Do 15. kolovoza svi događaji trajat će do ponoći. Javna okupljanja bez COVID potvrda bit će moguća za 50 ljudi, a s potvrdom za njih tisuću. Tek 15 ljudi bez COVID potvrde moći će se okupljati na privatnim događajima, dok je u barovima dozvoljeno okupljanje do najviše tisuću ljudi. Iznimno, uz suglasnost Nacionalnog stožera, bit će dozvoljeno okupljanje za više od tisuću ljudi, dok će se sajmovi na otvorenom moći održati samo uz suglasnost lokalnog i županijskog stožera. Sportska natjecanja uz gledatelje dopuštena su samo ako potvrdu imaju svi: gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje. Načelnik Stožera Davor Božinović ponovno upozorava kako mjere ovise o epidemiološkoj situaciji.

“Naše strože mjere su puno liberalnije od najliberalnijih mjera u nekim drugim državama. Kad me pitate što očekujem, očekujem ozbiljnost, očekujem fokusiranost prije svega nadležnih službi na to da se smanje rizici, ne moramo nakon godinu i pol dana nikome objašnjavat koji su to događaji koji mogu biti širitelji virusa, odnosno zaraze.”

Podijeli