MMC Čakovec: Pogledajte virtualno otvorenje izložbe “Falat zemlje šteri ima dušu…” u...

MMC Čakovec: Pogledajte virtualno otvorenje izložbe “Falat zemlje šteri ima dušu…” u čast Ljuboslavu Ljubi Kuntariću

Podijeli

Zbog novonastale epidemiološke situacije po prvi puta na ovakav virtualni način Muzej Međimurja Čakovec predstavlja otvorenje tematske izložbe. 

Radi se o opusu poznatog skladatelja i građevinskog inženjera Ljuboslava Ljube Kuntarića (Čakovec, 1925. – Volosko, 2016.). Izložba nosi naziv “Falat zemlje šteri ima dušu…” i prezentira impozantan opus autora, njegov umjetnički duh, golemu svestranost i predanost u projektiranju i skladanju njegovu te materijalnu ostavštinu. Široj je javnosti poznati kao autor bezvremenske pjesme iz pedesetih godina “Ta tvoja ruka mala” u interpretaciji Ive Robića, međutim njegova je domena bila znatno šira – pisao je glazbu za operete, opere, mjuzikle, kazališne predstave, glazbu za film te koncertne, zborske, dječje, klapske, tamburaške i mandolinske melodije svjetovne i sakralne tematike.

Laureat je brojnih nagrada za doprinos glazbenoj kulturi koja mu je zasigurno davala dodatnu motivaciju za daljnje umjetničko izražavanje.

Na virtualnom otvorenju govore:
– Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec,
– Antun Tomislav Šaban u ime Hrvatskog društva skladatelja,
– Jadranka Čubrić u ime Hrvatske glazbene unije
te
– Tajana Vidović, autorica izložbe, kustosica Kulturno-povijesnog odjela Muzeja

“Uz to priredili smo vam i mali uvid u postav izložbe za koji vjerujemo da će vas potaknuti da posjetite izložbu te doživite pravu glazbenu oazu!”, kažu iz Muzeja Međimurja Čakovec.

Muzej je otvoren za posjetitelje svakim radnim danom od 07.00 – 15.00 sati te vikendom od 10.00 – 14.00 sati.

Podijeli