Ministarstvo turizma dodijelilo 287 tisuća kuna za izvrstan projekt Općine Goričan

Ministarstvo turizma dodijelilo 287 tisuća kuna za izvrstan projekt Općine Goričan

Podijeli

Ministarstvo turizma RH prepoznalo je izvrstan projekt Općine Goričan i dodijelilo potporu od 287.000,00 kuna. Potpore je dobilo šezdesetak projekata dodijeljenih uglavnom velikim gradovima i županijama.  

Dana 2. listopada 2019. godine u Muzeju grada Iloka načelnik Općine Goričan Mario Moharić i ministar turizma Gari Cappellipotpisali su ugovor o sufinanciranju projekta „Unapređenje Centra za posjetitelje i Interpretacijskog centra u Goričanu“ a što se odnosi na opremanje centra modernom multimedijalnom opremom.

 Spomenuti projekt nadovezuje se na projekt prekogranične suradnje Slovenije i Hrvatske Prebujanje/Buđenje koji je svoj vrhunac doživio upravo ovih dana završetkom prve faze novouređenog arheološkog parka „Nekropola pod tumulima“, čija je ukupna vrijednost cijelog projekta gotovo 3,5 milijuna kuna. Ovime Općina Goričan potvrđuje uspješnost u povlačenju sredstava iz EU fondova po čemu je jedna od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.

Unapređenjem Regionalnog turističkog centra u Goričanu i opremanjem multimedijalnom opremom podići će se razina turističke ponude u regiji a navedene lokacije postati će atraktivne i zanimljive domaćim i stranim gostima.

Nakon potpisivanja ugovor u gradu Iloku s ministrom turizma Garijem Cappellijem, načelnik Općine Goričan Mario Moharić bio je i na svečanom otvaranju manifestacije „Dani hrvatskog turizma“ u gradu Vukovaru.

Podijeli