Međimurska vina se okitila medaljama s Decanter World Awards 2021.

Međimurska vina se okitila medaljama s Decanter World Awards 2021.

Podijeli

Minulog vikenda je Općina Štrigova slavila svoj Dan općine te imala još nekoliko drugih lijepih događanja. Uvod u svetkovinu Dana općine bilo je predstavljanje međimurskih vina koja su na nedavnom Decanter World Awards 2021. održanom u Londonu osvojila srebrna i brončana odličja.

Svoja vina ovim redom predstavili su vinari: David Štampar, Robert Horvat, Darko Jakopić, Tea Dvanajščak Vuković, Nikola Vrbanić i Lela Lesjak Bunjevčević koji su od sreće ožarenih obraza rekli kako je ovo veliki uspjeh njih kao pojedinaca, ali i ukupnog međimurskog pak i hrvatskog vinarstva.

U Londonu na Decanteru 2021. srebrna odličja dobili su Štamparovi, muškat žuti, sauvignon i pinot sivi, Horvatova graševina 279 i pušipel classic, Jakopićev pušipel clasic, Dvanajščak-Kozolov pušipel classic i muškat žuti Podruma Štrigova.

Brončana odličja dobili su: Štamparov Urban White extra brut, pro et contra chardonay i sauvingon barrel, Cmrečnjakov rizling rajnski, Preinerov Pušipel classic i sauvignon, chardonay Podruma Štrigova, Jakopićev rizling rajnski, Lovrecov pinot sivi i Dvanajščak-Kozolov pinot bijeli.

Na odličjima su im čestitali međimurski župan Matija Posavec i Stanislav Rebernik općinski načelnik.   

Podijeli