MARINA PRELOG Što se radilo kad se nije radilo?

MARINA PRELOG Što se radilo kad se nije radilo?

Podijeli
Foto: Bojana Španiček Kanoti/eMedjimurje

Sedmu godinu poslovanja Marine Prelog obilježila je pandemija koronavirusa, te je, kao i u cijelom turističkom i ugostiteljskom sektoru, zabilježen značajan pad poslovanja.

U dva je navrata obustavljen rad ugostiteljskog objekta, koji je glavni izvor prihoda tvrtke, ali se usprkos svemu mogu izdvojiti odrađena poboljšanja. Izmijenjene su elektroinstalacije u samom ugostiteljskom objektu, kao i svi potrebni radovi za dogradnju vanjskog šanka. Kupljen je ponton za veslače, obojana je unutrašnjost objekta, izvedeni su dodatni radovi na sustavu videonadzora, postavljeni su znakovi na ulazu u zonu i na najvažnijim lokacijama, kupljen je dio inventara te su obavljenje druge manje investicije.

Obogaćena je i gastronomska ponuda, a omiljenu rekreacijsku zonu uskoro očekuju velike promjene u sklopu europskog projekta Aqua Adventures. Zahvaljujući tom projektu, Grad Prelog će organizirati preko desetak turističkih manifestacija uz rijeku Dravu, studijska putovanja, a infrastrukturno će se urediti Sportsko-rekreacijska zona Marina.

Uređenje ovog prostora odnosi se na zapadni dio, gdje će se uz uređenje pristupnih staza postaviti 60 tipskih drvenih nadstrešnica, s pripadajućim sadržajem za odmor turista. Izgradit će se sanitarni kompleks s toaletima, tuševima, garderobom, ostavom, za što ugodniji boravak turista na području Sportsko-rekreacijske zone Marina. Uz navedenu infrastrukturu postavit će se i drvene promatračnice s pripadajućom opremom za praćenje autohtonih vrsta ptica, kao i čamci za praćenje na vodi.

Podijeli