Lucija Lesjak u borbi za Olimpijske igre u Japanu!

Lucija Lesjak u borbi za Olimpijske igre u Japanu!

Podijeli

Na Europskom prvenstvu u karateu u Poreču koje je održano prošli mjesec, Ivan Kvesić izborio je izravni plasman na Olimpijske igre u kategoriji +75 kg. Završni kvalifikacijski turnir za Tokio za one koji tijekom unaprijed određena 22 natjecanja proteklih godina nisu izborili izravni plasman u Parizu će se održati od 11-13. lipnja.

Svaka zemlja ima pravo na jednog predstavnika, i to u onim kategorijama u kojima njihov karatist već nije izborio olimpijski nastup. To primjerice znači da Hrvatska neće imati predstavnika u kategoriji +75 kg, budući da je Ivan Kvesić već osigurao plasman u Japan. Stručni stožer hrvatske karate reprezentacije prema utvrđenom sustavu bodovanja u ranijem razdoblju objavio je popis naših natjecatelja koji će sljedećeg tjedna nastupiti u Francuskoj. To su Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg), Alessandra Hasani (-55 kg), Ana Lenard (-61 kg) i Lucija Lesjak (+61 kg).

Na OI u Japanu održat će se još i pojedinačna natjecanja u katama u muškoj i ženskoj konkurenciji, a u Parizu naša vrsta ovoga puta u toj disciplini karatea neće imati predstavnika. Samo tri najbolja iz svake kategorije na završnom kvalifikacijskom turniru u Parizu izborit će nastup na OI, koje počinju 23. srpnja.

Podijeli