Krenula izgradnja novog dječjeg vrtića u Donjem Vidovcu

Krenula izgradnja novog dječjeg vrtića u Donjem Vidovcu

Podijeli
Foto: Mladen Grubić/eMedjimurje

Krenula je izgradnja novog dječjeg vrtića u Donjem Vidovcu.

Općina je još 2017. godine kupila stambeni objekt za 200 000 kuna, ne računajući da bi se on mogao renovirati, dograditi i pretvoriti u dječji vrtić. Za početak i daljnju gradnju Općina se zadužila za 2 miljuna kuna, uložila je i dio svojih sredstava, a država im je pomogla s 250 000 kuna.

Općina će se javljati na daljnje natječaje kako bi do kraja ove godine završili s grubim građevinskim radovima koji bi trebali biti gotovi iduće, kada bi nova građevina imala 500 četvornih metara. Usporedimo li to sa sadašnjim prostornim uvjetima koji mogu primiti svega 25-tero djece, bit će to novi raj za dvije mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku. Već danas interes za smještaj djece iskazuje 65-tero roditelja, pa i ne čudi prekapacitiranost sadašnje ustanove. Dio roditelja djecu zbog toga voze i u Donju Dubravu i Kotoribu.

Sva površina koju trenutni vrtić koristi je maskimalno iskorištena. Čak se prostor za odlaganje sezonskih stvari nalazi u općini jer su ih morali skloniti iz nekadašnjeg spremišta kako bi osnovna škola dobila prostor za svoje potrebe. Na raspolaganju je 120 četvornih metara sveukupnog prostora, u kojem su smješteni sanitarni čvor, garderoba, hodnik, velika soba dnevnog boravka, te vanjska terasa, dok mini ured predviđen za odgojitelje, ima površinu od nekih 6 četvornih metara.

Ovo je samo dio problema s kojima se suočavaju djelatnici i djeca vrtića u Donjem Vidovcu pa je novi prijekopotreban.

Podijeli