Kovačeviću i trojici osumnjičenih određen istražni zatvor

Kovačeviću i trojici osumnjičenih određen istražni zatvor

Podijeli

Županijski sud odredio je jednomjesečni istražni zatvor za Dragana Kovačevića i triju osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju. USKOK je objavio detalje za što se sumnjiče te poručili da su za njih tražili istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Postoji osnovana sumnja da je Kovačević dok je bio na čelu JANAF-a od 2012. do 2020. dogovarao informatičke poslove i kao nagradu dobijao nekretnine. Nakon ročišta o određivanju istražnog zatvora, Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić je poručio:
“Svatko je na ročištu imao priliku nešto reći. Svakog je sudac pitao imaju li što dodati onome što su njihovi branitelji rekli. Svi su u okviru toga govorili. Kovačević je iznio svoju obranu koja se ne slaže sa stavom tužilaštva da postoji počinjenje kaznenog djela.”

Zamjenik ravnateljice uskoka Tomislav Kamber.

“Posve nova priča, novi spis. Provođeni su izvidi paralelno s tom istragom i u principu gro dokumentacije. Rezultat tih i takvih izvida je jedna nova priča nevezana uz prethodnu. Samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke osim opasnosti od ponavljanja djela ne postoji. Osobe koje su okrivljene više nisu na pozicijama na kojima su bile kada su činile ta kaznena djela”

Podijeli