KOTORIBA Dobre vijesti za roditelje, u mjesecu rujnu oslobođeni od plaćanja vrtića

KOTORIBA Dobre vijesti za roditelje, u mjesecu rujnu oslobođeni od plaćanja vrtića

Podijeli
Foto: eMedjimurje

U srijedu, 14. srpnja u Zagrebu u prostorijama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade održana je svečana dodjela ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 88 općina u Republici Hrvatskoj.

Dodijeljena sredstva namijenjena su općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine kao financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti, a na javni poziv prijavila se i Općina Kotoriba kojoj je odobreno 220 tisuća kuna. Cilj ove mjere je osigurati rad dječjih vrtića koji bi zadovoljio potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi.

– Svjesni smo važnosti ovakvog poziva i potrebe za podupiranjem razvoja predškolske djelatnosti. Izuzetno nam je važno poticati ovakve natječaje jer time osiguravamo uvjete za socijalizaciju i razvoj djece iz ruralnih područja i olakšavamo usklađivanje privatnog i poslovnog života njihovih roditelja. Vrata Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade otvorena su svim lokalnim jedinicama za nove ideje jer zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti pozitivne pomake – istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

Potpisivanju ugovora u Zagrebu prisustvovao je načelnik Općine Kotoriba, Dario Friščić.

– Želja nam je u Kotoribi stvoriti što bolje uvjete za obitelji i djecu. Mladi su temelj naše budućnosti, a ulaganja u njih kroz ovakve demografske mjere najbolji su način za poticanje njihovog razvoja – poručuje načelnik Friščić koji je donio odluku da se roditelje oslobodi plaćanja vrtića u mjesecu rujnu.

Podijeli