KBC Sestre milosrdnice: Krenuli smo s trećom dozom cjepiva protiv COVIDA-19

KBC Sestre milosrdnice: Krenuli smo s trećom dozom cjepiva protiv COVIDA-19

Podijeli

Iz KBC-a Sestre Milosrdnice su izvijestili da su krenuli s s trećom dozom cjepiva protiv COVIDA-19 kako bi povećali stupanj zaštite od zaraze zaposlenika, a svim pacijentima koji borave ili dolaze u našu bolnicu stvorili što sigurnije okružje, stoji u priopćenju bolnice koje prenosimo u cijelosti.U Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, drugoj po veličini takvoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj, u tijeku je cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv COVID-19 za sve zaposlenike koji su ranije primili dvije doze cjepiva. Za sve ostale necijepljene zaposlenike osigurano je redovito testiranje prilikom dolaska na posao kako je to predviđeno odlukom Stožera civilne zaštite o potrebi posjedovanja EU digitalne COVID potvrde za sve zaposlenike u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi u cijeloj zemlji. „Mi smo u KBC Sestre milosrdnice i ranije imali vrlo visok postotak cijepljenih djelatnika protiv COVID-19. U međuvremenu, od uvođenja obveznih EU digitalnih COVID potvrda o cijepljenosti ili preboljenju zaraze cijepljeno je još više osoba, što dokazuje vrlo visok stupanj odgovornosti svih nas u zaštiti vlastitog zdravlja, ali i stvaranja sigurnog okružja za sve pacijente koji borave ili dolaze na liječenju u našu bolnicu“, kaže prof. dr. sc. Neven Tučkar, koji je nedavno imenovan zamjenikom ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

U KBC Sestre milosrdnice liječi se ili po medicinske usluge dolazi veliki broj građana iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske, što pred ovu zdravstvenu ustanovu stavlja zahtjevan zadatak učinkovite organizacije kontrole ulazaka u krug bolnice i pojedine klinike i odjele, posebno u vrijeme epidemije COVID-19 kada su na snazi epidemiološke mjere zaštite od prodora virusa u bolnički sustav. „Cjepivo se do sada pokazalo kao najučinkovitija zaštita od zaraze i težih oblika bolesti, ali i smanjuje mogućnosti prijenosa virusa na druge osobe,“ – kaže prof. dr. sc. Neven Tučkar i dodaje:

„Vjerujem da ćemo cijepljenjem trećom dozom postići višu razinu zaštite naših cijepljenih zaposlenika od zaraze virusom COVID-19, kao i svih onih necijepljenih koji se odgovorno redovito podvrgavaju testiranju prilikom dolaska na posao. Samo tako možemo pacijentima, uz njihovu punu suradnju u pridržavanju propisanih epidemioloških mjera tijekom dolaska i boravka u bolnici, stvoriti sigurne uvjete za liječenje u našoj ustanovi.“

Podijeli