Kazneno prijavljen vozač kamiona koji je usmrtio četiri osobe

Kazneno prijavljen vozač kamiona koji je usmrtio četiri osobe

Podijeli

54-godišnji vozač kamiona kazneno je prijavljen zbog izazivanja nesreće u kojoj su četiri osobe poginule, a više ih je ozlijeđeno, priopćila je zagrebačka policija nakon što je nad 54-godišnjakom dovršila kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči ga se da je 21. studenog u 7:20 upravljao kamionom s prikolicom čakovečkih oznaka.

Kretao se autocestom A1 na dionici Zdenčina – Jastrebarsko. Kada je došao do 19 kilometra, nije se kretao sredinom obilježne prometne trake, već je nepropisno vozio većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Stoga je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio kombija kutinskih oznaka koje je bilo zaustavljeno zbog kvara. Kombi je imao uključena sva četiri žmigavca, a bio je zaustavljen uz sjeverni rub kolnika, s tim da je većim dijelom vozilo bilo na travnatom terenu, a manjim dijelom u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

Kada je kamion naletio na kombi, kombi je odbačen prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjeo na 51-godišnjeg pješaka, koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela kombija u kvaru. Kombi se prevrnuo, a kamion s prikolicom je sletio s kolnika, prevrnuo se te bočnom stranom udario u 51-godišnjaka. Na mjestu nesreće poginuli su 51-godišnjak, dvije putnice iz kombija od 50 i 31 godinu te 69-godišnjak, koji je također bio  putnik u kombiju.

Teško je ozlijeđen 64-godišnjak. Lakše je ozlijeđen i vozač kamiona te još tri osobe u dobi od 29 i 26 godina.

Podijeli