Kajtazi: ‘Velik interes Roma za cijepljenje pao zbog dezinformacija’

Kajtazi: ‘Velik interes Roma za cijepljenje pao zbog dezinformacija’

Podijeli

Saborski zastupnik u Klubu nacionalnih manjina Veljko Kajtazi prilikom posjeta Pribislavcu, osvrnuo se na zainteresiranost međimurskih Roma za cijepljenje protiv koronavirusa. Prilikom anketiranja Roma, koje je proveo sa svojim suradnicima, čak 85 % njih bilo je zainteresirano za cijepljenje, međutim pao je interes zbog širenja lažnih informacija na društvenim mrežama, rekao je Kajtazi.

Veljko Kajtazi naglasio je kako su od početka pandemije koronavirusa osigurane zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva, rukavice i sve što je potrebno za sprječavanje širenja zaraze. Romska naselja je čak obilazila policijska patrola kako bi spriječila grupiranje. Kajtazi je dodao kako se zalaže za obilazak svih romskih naselja posebnim vozilom kako bi im cijepljenje bilo što dostupnije.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nadovezao se kako nikoga ne treba izdvajati, već se treba fokusirati na informirane i neinformirane građane.

Što pak se tiče današnje epidemiološke situacije, u Međimurskoj županiji nema novozaraženih. Još je jedna dobra vijest da je ozdravila jedna osoba pa je ukupno aktivno 8 slučaja zaraze. Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec smještena su tri pacijenta.

Podijeli