Isprobajte odličan trik koji će na prirodan način otjerati komarce

Isprobajte odličan trik koji će na prirodan način otjerati komarce

Podijeli

Iako za komarce često mislimo da nema lijeka, ništa nas ne košta okušati neke nove metode – a svakako su najbolje one prirodne koje vas mogu zaštiti bez rizika od kemikalija. Donosimo vam upravo jedan takav.

S dolaskom ljeta veselimo se toplijim danima i ugodnim večerima, no njih nam često znaju pokvariti dosadne napasti – komarci koji uvijek iznova pronađu put u naš dom. Svakako, razni komarnici na prozorima, zavjese i slične pregrade učinkovito sprječavaju njihov ulazak, no nemoguće ih je stalno držati zatvorenima – osobito pri vrućinama, piše 24sata.

Razni repelenti koji se nanose na kožu mogu također biti učinkoviti, ali je i zahtjevno stalno biti ‘premazan’ s njima. Stoga, prirodna rješenja se nameću kao ona najbolja, barem kod obitelji s malom djecom koje su i česte žrtve bolnih, crvenih uboda.

Popularan recept upravo za to s Twittera je vrlo jednostavan, a sastojke vjerojatno već imate kod kuće te su vrlo jeftini.Akshay Kumar✔@akshaykumar

Cut a lemon in half & insert some cloves init 2 keep mosquitoes,flies & hopefully dengue at bay as well #grandmastip

Prikaži sliku na Twitteru

Sve što vam treba je limun te klinčići. Limun jednostavno presijecite na pola te u svaku polovicu zabodite klinčiće. Nakon toga polovice limuna odložite u sobe u kojima boravite te obavezno spavaće sobe – budući da se većina uboda događa upravo po noći, dok spavamo.

Podijeli