INTERVJU Korina Karlovčan, uspješna rukometašica Podravke

INTERVJU Korina Karlovčan, uspješna rukometašica Podravke

Podijeli
Intervju: I.Radiković/Foto: Privatna arhiva

Korina Karlovčan (23) iz Koprivnice je uspješna rukometašica Podravke te će uskoro postati i akademska građanka pošto je pri kraju sa završnim radom na smjeru menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. Slobodno vrijeme kojeg rijetko ima zbog velikog broja rukometnih obaveza, provodi u društvu suigračica, prijatelja iz djetinjstva te obitelji. Aktivna je članica udruge „Šinterice dobrog srca“ čija je zadaća zbrinjavanje napuštenih pasa.

Kada se rodila tvoja ljubav prema rukometu?

Moja ljubav prema rukometu rodila se iznenada s osam godina. Vidjela sam natpis na tabli kako škola rukometa traži mlade igračice te se odlučila na taj korak koji mi je promijenio život.

Jesu li te u početku vukli i drugi sportovi?

U nižim razredima osnovne škole sam uz rukomet trenirala i tenis te je na kraju ipak prevagnula ljubav prema rukometu.

Što ti je bilo najteže u počecima?

Bila sam dosta sitnije građe od ostalih suigračica u školi rukometa te mi se zbog toga bilo teže uklopiti, ali s vremenom sam dosegla visinu pa je taj strah prošao.

Koja ti je bila prva pozicija?

Prva pozicija mi je bila lijevo krilo koje sam i danas, a u počecima sam ponekad  bila srednji vanjski, ali sam shvatila kako mi lijevo krilo najviše odgovara.

Koje utakmice su ti ostale u posebnom sjećanju?

Definitivno moj prvi derbi za Hrvatsku reprezentaciju u Koprivnici protiv Njemačke te utakmica 9.9.2018. kada sam zabila gol za ulazak u Ligu prvakinja.

Koje osobe su najviše utjecale na tebe kroz tvoj rukometni razvoj?

Moji roditelji nisu utjecali na moj odabir, ali su mi bili velika podrška u ostvarivanju snova. Moj najveći rukometni učitelj i osoba koja je puno utjecala je moja prva trenerica Snježana Petika.

Jesi li se susretala s predrasudama?

Jesam često, znali su biti komentari na moju kilažu kako sam premršava, ali to su samo predrasude. Danas svatko ima nekakve neutemeljene predrasude.

Koji je bio tvoj najteži period u  rukometnom putu do sada?

Prošle godine što zbog korone koja je utjecala na prekid natjecanja te ozljedu ramena zbog čega sam morala hitno na operaciju.  Jako mi je žao na tome kako sam prepustila europsko prvenstvo sa reprezentacijom u Danskoj.

Kako bi opisala po čemu se rukometni klub Podravka razlikuje od drugih europskih klubova?

Smatram da se razlikuje po tome što dolazi iz male sredine i unatoč tome parira klubovima koji su iz puno većih sredina te je klub koji je najviše obilježio ženski rukomet u Hrvatskoj.

Koji su ti planovi za budućnost?

Moji planovi su zasad ovdje u Podravci, ali tko zna gdje će me put odvesti te u kojem smjeru.

Koju poruku bi poslala svim mladim ljudima?

Današnji mladi se premalo bave sportom i ostvaruju socijalne kontakte jer većinom vise na internetu igrajući igrice. Poslala bih poruku mladim ljudima da materijalne stvari ne čine sreću već trenuci provedeni s dragim ljudima i ostvarivanje vlastitih ciljeva.

Podijeli