Inovaciji tvrtke Sobočan iz Murskog Središća prestižna međunarodna nagrada

Inovaciji tvrtke Sobočan iz Murskog Središća prestižna međunarodna nagrada

Podijeli

Movo mobilni ured osvojio nagradu „Best of Best“ na međunarodnom natjecanju ICONIC AWARDS 2021: Innovative Interior

Movo mobilni ured, inovacija tvrtke Sobočan iz Murskog Središća, osvojio je nagradu „Best of Best“ na međunarodnom natjecanju ICONIC AWARDS 2021: Innovative Interior koju dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn.

ICONIC AWARDS: Innovative Interior svake godine nagrađuje najbolja dizajnerska rješenja u industriji namještaja koja predstavljaju nove trendove u industriji.  Movo mobilni ured koji je osmislila tvrtka Sobočan i koji je osvojio žiri u jakoj konkurenciji rješenja iz cijelog svijeta, ističe se upravo po svojoj inovativnosti i prilagodbi novim trendovima. Naime, pandemija koronavirusa nametnula je nužnu transformaciju naših radnih i životnih prostora, a Movo mobilni ured savršeno je odgovorio na izazove funkcionalnosti i udobnosti rada od kuće.

Movo mobilni ured pri radu od kuće omogućuje profesionalne radne uvjete, a ujedno je i atraktivan dizajnerski element. Ovaj mobilni ured zauzima minimalan prostor, a korisniku osigurava maksimalan komfor pri obavljanju radnih zadataka. Po završetku rada se vrlo jednostavno zatvori, po potrebi i zaključa te odgura. Svaki od modela je mobilan, sklopiv, potpuno opremljen sa strujnom kutijom i spremištem te ima mogućnost zaključavanja.

Ideja za ovaj proizvod u tvrtki Sobočan „rođena“ je u proljeće ove godine, a u Movo mobilne urede razradio ju je dizajnerski tim tvrtke –  Anamaria Burazin kao produkt dizajner, te arhitekti Mirna Jović Jakov Fatović. Od ideje do realizacije i gotovog proizvoda bilo je potrebno samo četiri mjeseca, a već u prosincu stigla je ova prva velika međunarodna nagrada.

Stručni žiri koji čine istaknuti dizajneri i arhitekti iz više zemalja, naglasio je važnost modernih uredskih rješenja koja štede prostor.

„U urbanim područjima prostor postaje sve vrjedniji – bilo privatno bilo u uredu. Zato je ideja o dizajniranju cjelovitog radnog mjesta, koje se nakon rada u nekoliko jednostavnih koraka može pretvoriti u dizajnerski element, moderna i inovativna u svakom pogledu. Svi movo modeli izuzetno su pametno promišljeni i nude najvišu razinu funkcionalnosti“, ističe se u obrazloženju nagrade za movo.

Njemačko vijeće za dizajn, koje dodjeljuje ICONIC AWARDS, djeluje od 1953. godine kao jedno od vodećih svjetskih centara stručnosti u komunikaciji i prijenosu znanja u dizajnu, brendiranju i inovacijama. Dio je svjetske dizajnerske zajednice te teži uspostavljanju globalne razmjene i umrežavanja, promociji novih talenata i članstvima. Događajima, nagradama, sastancima žirija i stručnim odborima, Njemačko vijeće za dizajn povezuje svoje članove i brojne druge međunarodne stručnjake za dizajn i brendiranje. Trenutno broji više od 340 tvrtki članica.

Podijeli