Idemo, Hrvatska! Vatreni i 30 tisuća navijača protiv Rusije za Katar

Idemo, Hrvatska! Vatreni i 30 tisuća navijača protiv Rusije za Katar

Podijeli

Iščekivanje je završeno. U 15 sati na Poljudu Hrvatska je domaćin Rusiji u izravnom dvoboju za plasman na Svjetsko prvenstvo, Vatrene direktno u Katar vodi samo pobjeda.

U Rusiji su prije tri godine naši nogometaši pobijedili tadašnje domaćine na putu do ispisivanja povijesti. Danas je ulog ponovno velik.

“Na Svjetskom prvenstvu bila je teška utakmica i iza nas je. Puno igrača fali i s jedne i s druge strane, oni su mlađi i poletni baš kao i mi. Ova utakmica je finale”, kaže izbornik Zlatko Dalić.

30 tisuća navijača na jednoj od najglasnijih svjetskih pozornica nosit će našu reprezentaciju. Motiva ionako ne fali ali Poljud je dodatan bonus.

“Kad izađeš na zagrijavanje već se naježiš od tog ambijenta. Znači nam to puno i jedva čekamo istrčat”, rekao je kapetan Luka Modrić.

Atmosfera je već sinoć bila uzavrela, a danas će Grad pod Marjanom eruptirati. U 12:30 sa Rive kreće navijački korteo. S ponosom ćemo se sjetiti Vukovara i 30. godišnjice obrane Splita. Upravo hrabrost i snagu neka Vatreni danas pokažu na zelenom travnjaku Poljuda.

“Ne podcjenjujemo ih, zadnjih pet pobjeda govori o tome koliko su kvalitetni. No, ne bojimo se nikoga, vjerujemo u sebe i moramo tako izići na Poljud. Favoriti jesmo ali respektiramo ih.”

HNS podsjeća navijače kako je za ulazak obavezna EU digitalna covid-potvrda. Tko je nije osigurao cijepljenjem, može se testirati na više lokacija u Splitu, više informacija može se pronaći na internetskim stranicama Saveza.

Ne kvarimo veselje ali podsjetimo da je koronavirus prisutniji nego ikada prije. U navijanju i vjerujemo kasnijem slavlju, budimo odgovorni koliko god je to moguće.

Podijeli