Hrvatska umjesto Izraela domaćin najboljim vaterpolistima Europe

Hrvatska umjesto Izraela domaćin najboljim vaterpolistima Europe

Podijeli

Hrvatska će ponovno biti domaćin velikog sportskog natjecanja.

Hrvatski vaterpolski savez dobio je zbog ratnih zbivanja u Izraelu, domaćinstvo Europskog vaterpolskog prvenstva. Gradovi domaćini bit će Zagreb i Dubrovnik. Sretan takvom odlukom bio je izbornik Barakuda Ivica Tucak.

“Hrvatski vaterpolski savez uz veliku pomoć Vlade Republike Hrvatske je uspio dobiti domaćinstvo iznimno bitnog nadmetanja. Vjerujem da ćemo imati snage ponoviti spektakl koji je bio u Splitu prije malo više od godinu dana. Sa sportske strane, mi ćemo napraviti sve kako bi postigli vrhunski rezultat, a uz pomoć navijača u Dubrovniku i Zagrebu vjerujem da ćemo to i uspjeti”, rekao je Tucak.

Nakon davanja suglasnosti Vlade Republike Hrvatske za organizaciju ovakvog velikog natjecanja, te iskazanog zanimanja gradova Zagreba i Dubrovnika, u sjedištu European Aquaticsa je hrvatska kandidatura prihvaćena i odabrana kao najbolja. Nakon spektakla u Splitu i osvajanja zlata na tom Europskom prvenstvu dobili smo prigodu ponovo organizirati najveće kontinentalno natjecanje. Tim povodom je Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza istaknuo:

“Ovom prigodom se želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koji je kako 2022. kada smo natjecanje imali u Splitu, tako i sada stao iza našeg projekta i kandidature. Želim se zahvaliti i Josipu Varvodiću, koji je kao prvi dopredsjednik European Aquaticsa jako doprinio da Hrvatska ponovo dobije ovu čast te da upravo u Dubrovniku i Zagrebu obranimo naslov najboljih u Europi”, poručio je Bukić i dodao još jednu bitnu stavku:

“Nama je naime ovo natjecanje ujedno i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo u Dohi, u veljači 2024., ali Europsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku također nudi i jedno mjesto za Olimpijske igre u Parizu. Znamo što se od nas očekuje i dat ćemo sve od sebe ponoviti, kako organizacijski, tako i rezultatski uspjeh prijašnjih naših europskih prvenstava, Zagreba 2010. i Splita 2022”, zaključio je Bukić.

Europsko prvenstvo u vaterpolu počinje 4. i traje do 16. siječnja 2024. Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada, Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u bazenu Gruž, u Dubrovniku.

Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku i to redom: 4. siječnja 2024.: Hrvatska – Španjolska, 1. kolo 6. siječnja 2024.: Hrvatska – Francuska, 2. kolo 8. siječnja 2024.: Hrvatska – Crna Gora, 3. kolo

  • Maximus
Podijeli