Hrvatska teško do prvih bodova protiv Cipra, Modrić srušio veliki rekord

Hrvatska teško do prvih bodova protiv Cipra, Modrić srušio veliki rekord

Podijeli

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na riječkoj Rujevici Vatreni su uz dosta muke svladali Cipar i stigli do prvih bodova. Mario Pašalić u 40. minuti bio je jedini strijelac, a to mu je prvi pogodak za reprezentaciju u službenim utakmicama. Biti će opet puno nezadovoljnih, pogotovo drugim dijelom u kojem se Hrvatska činila zadovoljna s tih 1:0 i nije previše riskirala, a moglo se to obiti o glavu. Ipak, pobjedi se ne treba gledati u zube.

„Najvažnija su tri boda koja smo izvukli. Nismo uspjeli dati drugi gol koji bi nam donio mirnoću i opustio nas jer evidentno smo bili previše u grču. Imali smo dominaciju, posjed ali premalo pravih šansi“, prokomentirao je izbornik Zlatko Dalić.

Kritike Dalić uvažava, a i sam priznaje da ovo nije pravo lice momčadi koje se prije tri godine bojao cijeli svijet.

„Razumijem kritike, zaslužili smo ih. Sve mi je jasno, poštujem to i nemam problema s tim. Krajnji cilj je najvažniji, a kako ćemo do njega doći manje je važno. Shvaćam da sada nije to to, slažem se, ali mi moramo ići dalje i osvajati bodove“.

Luka Modrić odigrao je 135. susret za Vatrene i srušio rekord bivšeg kapetana Darija Srne. Velika priča je počela 2006., a Modrić se, uz dužno poštovanje ostalim mnogobrojnim legendama, u posljednjih 15 godina dokazao kao najbolji hrvatski nogometaš u povijesti i jedan od najboljih domaćih sportaša uopće. Zlatko Dalić ima posebno dobar odnos s kapetanom, ali nije želio trošiti previše riječi.

„Nema se tu što puno za reći, non stop dajem izjave o Luki. Što god da kažem – malo bih rekao“, zaključuje izbornik.

U utorak Hrvatska posljednju utakmicu u ovom ciklusu igra protiv Malte koja je u gostima šokirala Slovačku, ostalo je 2:2, a Maltežani su imali 2:0 na poluvremenu. Rusija je svladala Sloveniju 2:1, Rusi na tablici vode sa šest bodova, Slovenci i mi smo na tri, Slovačka ima dva, a Cipar i Malte po jedan osvojeni bod.

Podijeli