Gradonačelnica Čakovca primila crtače, filmaše i sportašice

Gradonačelnica Čakovca primila crtače, filmaše i sportašice

Podijeli

Povodom uspjeha koje su nedavno postigli na natjecanjima u zemlji i inozemstvu, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, u petak je primila članove Škole animiranog filma Čakovec, Foto kino kluba Ivanovec i Nogometne škole „Međimurje-Čakovec“. ŠAF-ovci i filmaši iz Ivanovca su na prošli vikend završenoj 59. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva osvojili prvo, odnosno drugo mjesto.  Nogometašice su dale veliki doprinos osvajanju prvog mjesta u skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 17 godina, koje će se održati iduće godine.

Škola animiranog filma Čakovec i Foto kino klub Ivanovec sudjelovali su na 59. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održanoj od 30. rujna do 3. listopada djelomično online, a djelomično u Varaždinu. U kategoriji animiranog filma, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, najboljim je proglašen film pod nazivom „Pjevajuće vešmašine“  Škole animiranog filma Čakovec. Ocjenjivački sud djece, pak je u kategoriji slobodni stil, 2. najboljim filmom proglasio rad „World“ filmske družine iz Ivanovca.

Nogometašice Nogometne škole „Međimurje Čakovec“ pak su krajem prošlog mjeseca kao članice hrvatske nogometne reprezentacije, uspješno završile 1. krug kvalifikacija za Europsko žensko nogometno prvenstvo do 17 godina. Reprezentacija je izborila 2. krug kvalifikacija pobijedivši redom reprezentacije Armenije s 5:0, Kazahstana sa 7:0 i na kraju Litve rezultatom od 2:0, a naše djevojke u tim utakmicama dale su znatan doprinos. 

Gradonačelnica je primila ŠAF-ovce Arielu Crkvenčić, Vilima Ljubića te Erin Maček s voditeljicama Dinom Nedeljko i Jasminkom Bijelić Ljubić te članove Foto kino kluba Ivanovec Vanju Modrinjaka, Leona Modrinjaka i Tiu Srnec, s voditeljem Radovanom Petkovićem. Boje članica hrvatske nogometne reprezentacije branile su Katja Sedmak, Nina Varga i Helena Damjanović, dok je Ana Višnjić bila spriječena. Djevojke su bile u pratnji trenera Gordana Golika i voditelja Hrvoja Goričanca.

Gradonačelnica Cividini istaknula je da u Čakovcu ima mnogo pojedinaca i udruga koje samozatajno i uspješno rade te svojim uspjesima promoviraju grad. Ti uspjesi su tim veći kad ih ostvare djeca i mladi, koji pod budnim okom voditelja i trenera, razvijaju kreativnost, odnosno postižu odlične sportske rezultate. I ŠAF i Foto kino Klub Ivanovec dugo uspješno djeluju, kroz njihove radionice prošlo je mnogo djece i mladih, a svojim rezultatima pokazuju da polaznici imaju ideja i kreativne sposobnosti za postizanje vrhunskih rezultata. Nogometašice pak su pokazale da se napornim i predanim treniranjem te ljubavlju prema sportu može uspjeti  te ući u društvo najboljih te dati veliki doprinos zajedničkim sportskim pobjedama. Gradonačelnica je zahvalila i voditeljima i trenerima na radu s djecom i mladima, a mladima je zaželjela daljnje uspjehe, kako u aktivnostima kojima se bave tako i u redovnom školovanju.

Podijeli