Glazbene zvijezde pjesmom podržale Zakladu ‘Petrin korak’ – Jedan korak je zaustavio...

Glazbene zvijezde pjesmom podržale Zakladu ‘Petrin korak’ – Jedan korak je zaustavio svijet…

Podijeli

Petra Jerković bila je mlada zagrebačka studentica radne terapije koja je iznad svega voljela život. Jedina kćer Joze i Vesne Jerković, voljena unuka, obožavana prijateljica, pokretač svih događanja, veselja, nadahnuće i inspiracija. Petrin život nije se previše razlikovao od prosječnog studentskog života u Zagrebu. Uz hobije poput glume u ZKM-u, plesa, učenja stranih jezika i volontiranja u raznim udrugama uživala je u izlascima i druženjima sa mnogobrojnim prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim veseljima koja su bila njezina svakodnevica.

U spomen na preminulu Petru, ali i brojne druge koji su stradali zbog nepažnje u prometu, brojna poznata imena iz javnog i društvenog života podržala su rad novoosnovane Zaklade za sigurnost u prometu ‘Petrin korak’ kojoj je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja onih najnevinijih, te prevencija prometnih nesreća.

Podršku radu zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena hrvatske glazbene scene: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu „Jedan korak“ putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade, te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu.

Glazbu za pjesmu „Jedan korak“ potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović; tekst Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka.

Produkciju pjesme potpisuje DeciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), produkciju/režiju video spota Marko Zeljković Zelja – ‘All in one’ produkcija. Nakladnik pjesme je izdavačka kuća Hit Records.

Svi sudionici uključeni u projekt nesebično su dali svoj doprinos u promicanje rada Zaklade prepoznajući viši cilj iste u spomen na jedan mladi život koji je ugašen – Petra. Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svjesnosti i važnost pitanja sigurnosti u prometu koja se tiče svih sudionika (pješaci, motociklisti, biciklisti, vozači…) na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak kao u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji.

Autor glazbe: Marko Vojvodić/Igor Ivanović
Autor teksta: Marko Vojvodić/Igor Ivanović/Djordjija Palić/Marin Ivanović Stoka
Autor aranžmana: Marko Vojvodić/Igor Ivanović
Glazbeni producent:  Marko Vojvodić/Igor Ivanović
Redatelj spota: Marko Zeljković

Foto: Hit Records/Privatni album

Podijeli