FOTO: Obitelj Sedlar iz Čakovca diči se sa dva sina Franjevca, uz...

FOTO: Obitelj Sedlar iz Čakovca diči se sa dva sina Franjevca, uz Josipa, jučer zaređen i David Sedlar

Podijeli
Tekst: Pavo Jazvić/Foto: Privatni album

Božji blagoslov je imati dva sina u svećeničkoj službi. Obitelj Sedlar iz Čakovca može se podičiti sa dva sina Franjevca.

Jučer 20.lipnja u svetištu u Mariji Bistrici za svećenika franjevca zaređen je Fra David Sedlar.Otac Drago i majka Irena mogu biti ponosni roditelji.Također i naša župa Sv.Antuna Padovanskog ponosna je na novog svećenika koji dolazi iz te župe.To je treći fratar koji dolazi iz naše župe i na tome smo kao župa zahvalni dragom Bogu.Do sada su iz naše župe postali fratri Fra Petar Horvat,Fra Josip Sedlar i jučer zaređeni Fra David Sedlar.
Davidov brat Josip Sedlar zaređen je 2017.godine.

Fra David Sedlar rođen je 11.12.1994.godine od oca Drage i majke Irene.Rođen je u višečlanoj obitelji sa devetero djece.U djecu roditelji Drago i Irena utkali su sve najbolje istinske, životne i kršćanske vrijednosti.

David je u sjemenište otišao 2009.godine. Đakonsko ređenje obavio je 29.9.2019.godine. Svećeničko ređenje imao je 20.6.2020.godine u svetištu Marije Bistrice. Svetu mladu Misu imat će u svojoj i našoj župi Sv.Antuna Padovanskog u Čakovcu-jug dana 5.7.2020.godine.

Obitelji Sedlar čestitamo na Zaređenju sina Davida. Neka im je dragi Bog podari obilje blagoslova u nijhovom životu. Obitelj Sedlar takoder ima i kćer Vlatku koja se nalazi u Misiji u dalekom Ekvadoru gdje živi i pomaže u školi zajednice Krista Misionara Molitelja.
Fra Davida neka dragi Bog blagoslovi,čuva i vodi kroz njegov svećenički život.

Podijeli