FOTO: Drugi tjedan radionica u sklopu projekta „Kaj buš STEM?“

FOTO: Drugi tjedan radionica u sklopu projekta „Kaj buš STEM?“

Podijeli

U sklopu projekta „Kaj buš STEM?“ koji financira Grad Čakovec i Međimurski informatički klub Čakovec u partnerstvu s Mladim informatičarima Strahoninca, održane su radionice u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Projekt objedinjuje 5 radionica, a prošlog tjedna održavale su se dvije – “Moje prvo programiranje” i “3D modeliranje i ispis”.

“3D modeliranje i ispis” je bila radionica namijenjena učenicima od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Polaznici su se upoznali sa osnovama 3D modeliranja, pripremom izrađenog modela za 3D ispis te samog funkcioniranja 3D pisača.

Prva dva dana uz pomoć voditelja, polaznici su izradili i isprintali model vodenog kola, dok su druga dva dana samostalno izradili modele po želji koje su zatim i isprintali na 3D pisačima. Na radionici “Moje prvo programiranje”, polaznici su kroz 12 školskih sati upoznali osnove rada u grafičkom programskom jeziku Scratch.

Već prvog dana naučili su pokretati likove, a drugog dana su uz pomoć voditeljice učenici izradili kratku priču. Zbog velikog interesa za radionicu „Moje prvo programiranje“, organizatori su se odlučili na još tri dana radionice. Radionica će se tako održavati od 24. do 26. kolovoza od 9 do 11:30.

Podijeli