Dramsko-humoristički igrokaz “Čuk sedi” ispunio Dom kulture u Štrigovi

Dramsko-humoristički igrokaz “Čuk sedi” ispunio Dom kulture u Štrigovi

Podijeli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jučer u nedjelju u Domu kulture u Štrigovi gostovala je kazališna skupima XENIX iz Merhatovca koja je izvela dramsko-humoristički igrokaz ČUK SEDI, autora Vladimira Mesarića iz Merhatovca. Publika je gotovo ispunila gledalište u štrigovskom hramu kulture i gromoglasno je pljeskala glumcima za pojedinačne scenske nastupe, a kada je nakon jednog sata predstava završena dugo je dvoranom odjekivao gromoglasan pljesak više nego zadovolje publike. Zadovoljstvo nisu skrivali niti glumci jer kako su na kraju rekli, nigdje do sada nisu osjetili takvu bliskost, povezanost i razumijevanje s gledateljstvom.

Priredbu je došao pogledati i općinski načelnik Stanislav Rebernik sa suprugom Aleksandrom te je skupinu XENIX zadržao na kraćem domjenku.

Primjetno je bilo kako je u gledalištu bilo najviše publike iz Murskog Središća, Zasadbrega, Merhatovca te dosta iz Prekmurja što samo od sebe pokazuje koliko su ljudi željni ovakvih kulturnih događanja, ali i potvrđuje Mesarićev kvalitetan uradak, kao i vrhunski odigrane uloge kazališnih amatera iz selničko-središćanskog bazena.

Podijeli