Dostava dokaza o visini inozemne mirovine od danas dostupna putem online obrasca

Dostava dokaza o visini inozemne mirovine od danas dostupna putem online obrasca

Podijeli

Na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dostupan je online obrazac na poveznici putem kojeg je omogućena dostava dokaza o visini inozemne mirovine, a radi isplate jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica uzrokovanih pandemijom, stoji u priopćenju HZMO-a koje prenosimo u cijelosti.”Podsjećamo da korisnici koji dio mirovine primaju iz inozemstva za isplatu COVID-19 dodatka trebaju Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dostaviti dokaz o iznosu mirovine za ožujak 2021. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja. Dokaz može biti:

– potvrda banke iz kojeg se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za ožujak 2021.

– izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za ožujak 2021.

– potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za ožujak 2021. u netoiznosu. Dokaz treba dostaviti HZMO-u u razdoblju od 3. svibnja 2021. do 30. lipnja 2021.

Osim putem online obrasca, dokaz o visini inozemne mirovine može se dostaviti poštom ili osobno područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a prema mjestu prebivališta uz popunjenu tiskanicu za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Tiskanica se može preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a, u područnim ustrojstvenim jedinicama ili kupiti u prodavaonicama Narodnih novina. Isplata COVID-19 dodataka korisnicima koji uz mirovinu ostvarenu u RH primaju i inozemnu mirovinu predviđena je u srpnju 2021. i o tome će korisnici biti pravodobno informirani.”

Podijeli