Dixieland band Čakovec predstavlja knjigu “Naših 25 godina”

Dixieland band Čakovec predstavlja knjigu “Naših 25 godina”

Podijeli

Dixieland band Čakovec predstavlja knjigu “Naših 25 godina.”

Svečanost će se održati 27. listopada 2023. godine s početkom u 19 sati u zgradi Scheier u Čakovcu.

Moderator je Ivan Goričanec, a o knjizi će govoriti Marjan Novak, Laci Varga i Davor Žerjav te Davor Hrvoj, novinar i jazz kritičar HRT-a. Atmosferu će zagrijati i nastup Dixieland banda.

Bend je u dva i pol desetljeća nanizao preko 245 koncertnih nastupa i snimio 5 nosača zvuka. Članovi benda kažu kako unatoč novim tehnologijama i glazbenim pravcima, još uvijek ustraju na očuvanju stila i trajne vrijednosti benda.

Dixie stil rođen je početkom XX. stoljeća, no polovicom stoljeća polako zamire pa su do današnjeg dana opstali rijetki zaljubljenici ove vrste glazbe.  Dixieland band Čakovec svira u kontinuitetu 25 godina uz nadu da će tako biti i u budućnosti. Prve koncerte održao je 1998. godine i od onda ga putevi vode od Čakovca, Preloga, Štrigove i drugih međimurskih mjesta, Varaždina, Zagreba, Siska, Osijeka, Virovitice, Grožnjana, Opatije, Dubrovnika, Bjelovara te mnogih mjesta izvan Hrvatske kao što su festivali LENT u Mariboru, jazz fest u gradu Vilingen-Schweningen u Njemačkoj, jazz fest Pelau u Austriji, Sopron, Zalaegerszeg i Nagykanizsa u Mađarskoj, jazz festival Nisville u Nišu, u Subotici itd.

Uz Dixie band nastupila su brojna poznata imena iz svijeta glazbe i estrade: vokali Stjepan Jimy Stanić i Zdenka Kovačiček, vibrafonist Boško Petrović, saksofonist Saša Nestorović, stand up komičar Željko Pervan, meteorolog i voditelj Zoran Vakula….

  • Maximus
Podijeli