Čakovečke mažoretkinje za nastupe će se uvježbavati u dvorani Učiteljskog fakulteta

Čakovečke mažoretkinje za nastupe će se uvježbavati u dvorani Učiteljskog fakulteta

Podijeli

Nakon što smo prekjučer obaviješteni o problemu nedostatka prostora u kojima bi udruga Čakovečke mažoretkinje trenirala i uvježbavala se za nastupe, Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca i gradske službe, vrlo brzo pronašle su prazni prostor i termine u kojima će ova udruga ubuduće raditi s djecom. Riječ je o sportskoj dvorani Učiteljskog fakulteta u kojoj postoje slobodni termini za treniranje.

Čakovečke mažoretkinje dosad su trenirale u dvorani novouređenog Društvenog doma u Novom Selu Rok. No, kako su nas informirali u tamošnjem Mjesnom odboru koji skrbi o objektu, u dvorani su primijećena oštećenja, za koja je utvrđeno da su nastala prilikom njihovog treninga. Kako su u obnovu doma uložena znatna financijska sredstva, a on zbog nedostatne visine nije pogodan na treninge mažoretkinja, odlučili su otkazati najam.

Vodstvo udruge obavijestilo je o ovom problemu Zajednicu sportskih udruga Grada Čakovca i resorne gradske službe, koje su unatoč zauzetosti dvorana temeljem ugovora potpisanih početkom godine i važećim epidemiološkim mjerama, uspjele pronaći slobodni prostor i to zahvaljujući susretljivosti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini tom je prilikom istaknula da na području Grada Čakovca djeluje velik broj udruga, a sve one za svoje treninge, susrete i nastupe trebaju prostor. Problem nedostatka prostora za sportske, ali i udruge koje se bave umjetnošću i kulturom postoji niz godina, a bivše gradske vlasti vrlo su malo učinile na njegovom rješavanju. Situacije poput ove i ranije su se pojavljivale, a rješavane su privremenim rješenjima. Najtrajnije i najbolje rješenje je gradnja odnosno uređenje posebnih prostora za treninge, susrete i sastanke koji će biti na raspolaganju isključivo brojnim uspješnim udrugama koje djeluju na području Čakovca. Kako se ovakvi problemi u buduće ne bi ponavljali, takve prostore uredit ćemo pomoću EU fondova, koji će nam u ovom programskom razdoblju biti na raspolaganju, zaključila je čakovečka gradonačelnica.

Prema dostupnim informacijama, Čakovečke mažoretkinje ovih dana trebale bi regulirati korištenje dvorane Učiteljskog fakulteta.

Podijeli