Čakovečka Knjižnica ‘Nikola Zrinski’ od 15. listopada do 15. studenog obilježava Mjesec...

Čakovečka Knjižnica ‘Nikola Zrinski’ od 15. listopada do 15. studenog obilježava Mjesec hrvatske knjige

Podijeli

Započeo je Mjesec hrvatske knjige kojim se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima.

Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, pod motom “Razlistaj se!”. S tim ciljem čakovečka Knjižnica Nikola Zrinski organizira prigodan program. Danas se u izložbenom prostoru Općeg odjela knjižnice otvara izložba “Međimurska hiža – ljudi, dvorišča, život” autora Borivoja Radojčića i Željka Kofjača.

26. listopada na rasporedu je putopisno predavanje “Novi Zeland u 3 000 kilometara” koje će održati Marko Barić i Bojan Jurković u dvorani Scheier. Tajana Berga će 4. studenog održati predavanje i radionicu “Osobni razvoj- potreba svake osobe za napretkom i transformacijom” u multimedijskoj dvorani čakovečke Knjižnice. U dvorani Centra za kulturu će 11. studenog svoje knjige predstaviti Emanuel Srpak, Jakov Skok, Stanislav Petrović i Božidar Glavina.

U obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige uključila se i grupa Heklice u knjižnici.

Početkom rujna oformila se skupina od 12 polaznica koje su izrađivale heklane životinje koje će se poklanjati svakom novoupisanom članu do 3. godine na Dječjem odjelu. Na ovaj način želi se potaknuti djecu i roditelje za dolazak u knjižnicu, druženje i igranje u igraonici, čitanje i posuđivanje prvih slikovnica te naposljetku razvijanje navike posjećivanja knjižnice.

S obzirom na to da su u obilježavanje ove akcije uključene polaznice grupe Heklice u knjižnici, primarni cilj ovog projekta je povezivanje osoba srednje i starije životne dobi s djecom.

Podijeli