Beroš nema potrebe za zabrinutost oko koronavirusa

Beroš nema potrebe za zabrinutost oko koronavirusa

Podijeli

Nakon sjednice vlade ministar zdravstva Vili Beroš branio je Nacrt plana i programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026. koji je ovih dana izložen kritikamaMinistar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na kritike na Nacrt plana i programa mjera zdravstvene zaštite 2023.-2026. Njime se kojim se pored ostalog, propisuju izvršitelji postupaka i suradnici, obuhvat, okvirno vrijeme za provedbu postupaka, razina nužnosti provođenja, broj optimalno provedenih postupaka po timu i procjena broja provedenih postupaka godišnje u RH. Kritike su se odnosile da je javna rasprava održana tijekom ljeta.

“Tako da mislim da ova tema nije relevantna i da je promašena. Ovaj dokument iznjedrila je struka i da uključuje vremenske normative što nije slučaj u ostatku Europe, ali osobno mislim da je bolje da ih ima nego nema. Sada smo uveli nešto što je životnije i odgovara potrebama pacijenta, a to je taj raspon koji ovisi o potrebama pacijenta.” Trebaju li građani biti zabrinuti zbog pojave novih varijanti koronavirusa zbog čega je u splitskoj bolnici zatvoren jedan odjel…

“U ovom trenutku doista ne. Mislim da je primjeren, a zabrana posjeta u Splitu. Istina je da su se pojavile nove varijante koje izazivaju oprez. Jutros sam se vidio s kolegom Capakom iz HZJZ i nema neklih elemenata, koji bi nas upozoravali na nekakvu mogućnost eskalacije epidemioloških karakteristika.”

  • Maximus
Podijeli