Benčić premijeru: Vi ste mecena političke korupcije, Plenković: Štiti vas imunitet da...

Benčić premijeru: Vi ste mecena političke korupcije, Plenković: Štiti vas imunitet da vas ne tužim

Podijeli

Očekivano, oporba je Aktualno prijepodne u Saboru iskoristila da ponovno u prvi plan progura aferu ‘plin za cent‘ u HEP-u. Sandra Benčić iz Možemo upitala je premijera Andreja Plenkovića zašto već tri mjeseca ne smjenjuje šefa HEP-a Franu Barbarića, nego mu daje vremena da s pozicije moći skriva dokaze.

‘‘Svaki puta Vi do kraja, do zadnjega, dok USKOK i policija ne dođu po njih, ostavljate ih na poziciji moći i samim tim, uzimali Vi nešto od toga ili ne, ja to ne znam, ali samim tim kako ste se odnosili prema pitanju političke odgovornosti onih koji na kraju jesu imali potvrđene optužnice za kaznena djela, koje ste Vi odabrali, a niste ih na vrijeme maknuli, Vi jeste mecena političke korupcije u Hrvatskoj‘‘.

‘‘Jedna lažna, neistinita, perfidna operacija političke sitneži koja želi doći na vlast tako da lažno bez ijednog argumenta optužuje i to gle koga – premijer. Ne samo da je ovo teška laž, jedna teška optužba. U biti vas sve štiti imunitet da vas ne tužim. Pretjerujete bez i jednog dokaza, sitne male crtice. To govori o vama kakvi ste – nemoćni, patetični, jadni‘‘.

Krenula je paljba kroz zlorabljenje povrede Poslovnika kako iz oporbe, tako i iz vladajućih redova, pa je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nizao opomene, da bi na kaju Benčić premijeru poručila konkretno kod slučaja Barbarić:

‘‘S njim je situacija jednostavna – Vi ga ili ne želite ili ne smijete smijeniti i niste nam rekli koje je od toga. Ako ga ne želite, jednako se odgovorni, a ako ga ne možete – recite zašto ne možete. Pa na kraju krajeva, s obzirom na Barbarićevu poruku Vama, evo mogu Vam ja reći – ako je ona točno, ako volite kartati, samo mi recite što karte pa ću vam pokloniti špil‘‘.

  • Maximus
Podijeli