Bauerfeind donirao troslojne medicinske zaštitne maske kao zahvalu Općoj bolnici Varaždin na...

Bauerfeind donirao troslojne medicinske zaštitne maske kao zahvalu Općoj bolnici Varaždin na predanom radu

Podijeli

Bauerfeind d.o.o., vodeći distributer visokokvalitetne medicinske opreme u regiji, donirao je 5.000 troslojnih medicinskih zaštitnih maski Općoj bolnici Varaždin, iskazavši tako zahvalnost i poštovanje prema zdravstvenim djelatnicima koji se od prvoga dana beskompromisno bore protiv epidemije uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Donaciju su od voditeljice regije „Sjever“ Sandre Čolje u ime varaždinske bolnice primili ravnatelj Nenad Kudelić, dr. med. spec. neurokirurgije te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag.med.techn.

„Odgovornost i briga medicinskog osoblja prema svojim pacijentima, ali i prema vlastitom zdravlju tijekom radnog vremena veća je nego ikada prije. Ovom donacijom želimo djelatnicima i ustanovama omogućiti da maske mijenjaju što je češće moguće kako bi sve strane bile što sigurnije. Kao i dosad, Bauerfeind će nastaviti s donacijama diljem Hrvatske“, naglasio je Slobodan Brezak, predsjednik Uprave tvrtke Bauerfeind d.o.o.

Zaštitne maske su osnovni dio opreme za rad u bolnici, a otkad se virus proširio Hrvatskom, količina maski koju jedan medicinski djelatnik potroši u jednome danu izrazito je porasla. Tvrtka Bauerfeind d.o.o. je, stoga, tijekom 2020. godine donirala više od 200.000 maski diljem Hrvatske, od čega gotovo petina otpada samo na zdravstvene ustanove na sjeveru države.

„Zaštitna oprema je temelj našega svakodnevnog rada, a u vrijeme pandemije potreba za maskama na dnevnoj bazi se znatno povećala.  Hvala tvrtci Bauerfeind na dosadašnjoj suradnji te na ovoj donaciji koja će nam omogućiti još kvalitetniji rad“, zahvalio je Nenad Kudelić, dr. med. spec. neurokirurgije, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Bauerfeind d.o.o. zastupnik je i distributer proizvoda tridesetak svjetskih poznatih dobavljača raznovrsne medicinske opreme, a postoji i djeluje od 1994. godine u vlasništvu njemačke multinacionalne grupacije Bauerfeind AG. Samo u Hrvatskoj, Bauerfeind zapošljava više od 200 osoba, dok je, sa zemljama regije, tvrtka uspostavila široku mrežu od 30 specijaliziranih trgovina medicinskih proizvoda. Takav razvijen sustav distribucije i logistike omogućuje kontinuiranu suradnju  s liječnicima, magistrama farmacije i najboljim hrvatskim specijalistima.

Podijeli