Austrija produžila lockdown do 8. veljače

Austrija produžila lockdown do 8. veljače

Podijeli

Austrija je do 8. veljače produžila svoj treći lockdown, koji je trebao završiti za tjedan dana. Određen je rad od kuće gdje god je to moguće, držanje razmaka od dva metra te nošenje maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu.
Do isteka novog roka ostati će otvorene jedino trgovine s nužnim namirnicama, a nakon toga kreće se u postepeno otvaranje. Međutim, vrata ugostiteljskih i turističkih djelatnosti najvjerojatnije će ostati zatvorena do kraja veljače, rekao je kancelar Sebastian Kurz.

“Ovi rezultati naših konzultacija, malo koga će činiti sretnima i bit će sve samo ne popularni, ali naša je odgovornost donijeti potrebne odluke i iskreno kažem one su nužne, čak i ako smo ih i sami siti.”

Produženje je najavio dan nakon što su na ulicama prijestolnice Beča tisuće iskazivale svoje nezadovoljsvo dosadašnjim ograničenjima, a Kurz kao razlog dužeg lockdowna, unatoč relativnom poboljšanju epidemiološke slike u zemlji, navodi britansku i južnoafričku varijantu koronavirusa.

“Mutacije virusa su očito znatno zaraznije i proširile su se diljem Europske unije. Stigle su i u Austriju i pogoršavaju nam situaciju.”

Podijeli