12 milijuna kuna iz EU fondova za novi znanstveni centar u Međimurju

12 milijuna kuna iz EU fondova za novi znanstveni centar u Međimurju

Podijeli

Međimursko veleučilište jedno je od najaktivnijih u Hrvatskoj u korištenju sredstava europskih fondova te nastavlja s razvojem vlastitih nastavnih, znanstvenih i stručnih kapaciteta provedbom projekta „Centar održivog razvoja“, kojemu je glavni cilj povećanje broja primjenjivih znanstveno – istraživačkih projekata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.9 miljuna kuna od čega će 91%, bespovratno sufinancirati Europski fond za regionalni razvoj.  Zahvaljujući projektu biti će osigurana istraživačko-razvojna infrastruktura te provedeno obrazovanje na području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti, povećat će se istraživački projekti i pojačati suradnja između Međimurskog veleučilišta i drugih istraživačkih institucija i gospodarstva.

Uređenjem Centra bit će opremljena četiri laboratorija te će i poslovni subjekti moći koristiti njihove kapacitete. U projekt je uključen velik dio profesora s Veleučilišta, a studenti i doktoranti s područja Međimurja, ali i šire, dobit će mogućnost provođenja istraživanja i pisanja radnji.

U okviru projekta provest će se organizacijska reforma Međimurskog veleučilišta kako bi se poboljšalo funkcioniranje kroz neformalne i formalne procese ustanove, povećala efikasnost i kvaliteta rada. Projekt predviđa rekonstrukciju i opremanje zgrade površine 683 m2 u neposrednoj blizini Veleučilišta u kojoj će biti smješten Centar održivog razvoja, što znači da će još jedna zgrada u kompleksu prostora bivše Vojarne biti obnovljena iz europskih fondova.

Podijeli