Sudionici Erasmus+ projekta posjetili Međimursku županiju

Sudionici Erasmus+ projekta posjetili Međimursku županiju

Podijeli

Osnovna škola Strahoninec s početkom školske godine krenula je u novi međunarodni projekt Erasmus+ pod nazivom Naše nasljedstvo je naše blago, u kojemu, uz hrvatsku, sudjeluje još pet škola zemalja Europske unije.

Susret projektnih partnera realiziran je upravo u Međimurju. Osnovna škola Strahoninec ugostila je 13 učitelja i 12 učenika iz 5 zemalja partnera – Portugala, Italije, Španjolske, Grčke i Cipra koji su posjetili i Međimursku županiju gdje im je domaćin bio župan Matija Posavec.

Učenici i učitelji iz gostujućih zemalja Županiju su obradovali suvenirima koji predstavljaju posebnosti njihove zemlje i mjesta iz kojeg dolaze. Pohvale Hrvatskoj i Međimurju iskazali su svi sudionici naglasivši kako su u tri dana boravka oduševljeni viđenim te da su i puno naučili poglavito kada je riječ o očuvanju kulturne i tradicijske baštine.

Tijekom dvije godine trajanja projekta predviđeno je šest susreta partnera kroz aktivnosti osposobljavanja, podučavanja i učenja, koje su vezane uz europsko kulturno naslijeđe, razvijanje vještina i kompetencija na području informacijsko komunikacijske tehnologije te učenje stranih jezika – kazala je Tamara Vidović, učiteljica engleskog jezika OŠ Strahoninec, ujedno koordinatorica projekta koja je dodala kako su njeni učenici posjetili Cipar, no većina putovanja tek predstoji.

Gosti su posjetili Centar za posjetitelje Međimurska priroda, Regionalni park Mura-Drava i Ergelu međimurskog konja, mlin na Muri te Mlinarsku kuću.

Podijeli