PROJEKT PROMETNA UČILICA: Web aplikacija za učenje prometnih propisa za školarce

PROJEKT PROMETNA UČILICA: Web aplikacija za učenje prometnih propisa za školarce

Podijeli

Iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, financiran je i realiziran projekt Prometna učilica, u sklopu projekta „Školska učilica“.

Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Uz predstavnike Mojeg telekoma, Srednje škole Čakovec i predstavnike Policijske uprave međimurske dodjeli nagrada je nazočio i predstavnik Ravnateljstva policije Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa. Određeni policijski službenici linije rada prometne policije, u svim policijskim upravama dobili su mogućnost korištenja ove web aplikacije, kao i mogućnost kreiranja testnih zadataka za učenike u sklopu određenih preventivnih aktivnosti.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, ove godine kao i prethodnih devet, održana su natjecanja iz poznavanja prometnih propisa. Na natjecanju su mogli sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako za svoju školu i razred, zajedno s drugim učenicima.

Srednja škola Čakovec osvojila je 1. mjesto na 1. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih pravila za srednjoškolce. Mentor pobjedničke ekipe bio je profesor Almir Škvorc.

Podijeli