INTERVJU Mladi čakovečki rock bend MIRISI

INTERVJU Mladi čakovečki rock bend MIRISI

Podijeli

Čakovečki bend „Mirisi“ čine braća Ando, Mat i Timi Miri. Mladi su rock sastav, a njihove želje i ciljevi su raznoliki. Ime benda su izabrali neposredno prije ulaska u studio. Bend su u početku 2013. godine osnovali dvojica starije braće Ando i Mat, da bi im se kasnije pridružio najmlađi Timi.

Kada ste se prvi put zaljubili u glazbu?
Ako je suditi po starim fotografijama i pričama starijih onda bi se moglo reći od najranijeg djetinjstva.

Razlikuju li se vaši ukusi?
Ima bendova i izvođača koje sva trojica slušamo, a opet ima svaki od nas neke svoje favorite. Zajedničko nam je to da volimo slušati dobru i kvalitetnu glazbu.

Koja vam je zajednička pjesma omiljena?
Malo je teško odgovoriti na to pitanje jer nam svaka pjesma s albuma jednako draga. Ali pošto se album zove “Poslije dugog skitanja” ajmo reći da ta pjesma ima neko posebno mjesto.

Koje iznenađenje spremate uskoro?
Ako ti kažemo više neće biti iznenađenje. HahaZnaš kako to kažu kolege muzičari:” Spremam veliko iznenađenje i tako dalje…”, a na kraju to bude nova pjesma ista kao i sve ostale, pa to i ne bude neko iznenađenje. Evo mi smo nedavno kao iznaneđenje izbacili unboxing video (otvaranje cd-a) uz kratko komentiranje svake pjesme s našeg albuma “Poslije dugog skitanja”. Sve smo to napravili na jedan zabavan i šaljiv način. Nadamo se da se i drugima sviđa.
A inače pripremamo nove spotove, razne videe i još puno toga.

Kojeg glazbenog stila ste veliki fan?
Slušamo stvarno raznoliku glazbu bez obzira na žanr, što se može i čuti u našim pjesmama. Ali najviše naginjemo rock glazbi. A to je logično pošto smo rock band.

Što je najbitnije kod usklađivanja i odabira pjesme?
Nama je najbitnije da je pjesma dobra i zanimljiva već na prvo slušanje i da se svakome od nas sviđa.Kad smo radili album posebnu pažnju posvetili smo odabiru pjesama koje će se naći na njemu. Važno nam je bilo da svaka pjesma bude posebna i drugačija ali opet da sve bude na kraju povezano.

Kako se snalazite i koja je vaša velika želja?
Snalazimo se kako znamo i umijemo. Dovoljno smo pametni da nikad nismo očekivali da ćemo za godinu dana puniti arene i ostale velike dvorane. To se u Hrvatskoj i okolnim zemljama ostvaruje na jedan malo drugačiji način. Haha A mi sve radimo po svome i onako kako mislimo da je najbolje. Pa kud puklo da puklo. Što se želje tiče… svirati što više koncerata u što više mjesta i da što više ljudi čuje našu glazbu.

Prošle su godine izdali album “Poslije dugog skitanja” kojeg možete preslušati na Deezeru, a sve informacije o mladom rock sastavu “Mirisi” pratite i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Podijeli