Zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, olujni vjetar...

Zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, olujni vjetar prekinuo trajektne linije

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obvezna zimska oprema. Više je za MS izvijestila Sanda Pučić iz HAK-a.


“Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obratno. Prema Dalmaciji i obratno moguće je voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i zatim državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin”.

Olujni vjetar stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: – autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje – autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice – Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; – državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački -Paški most.

Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova,Stinica-Mišnjak i Lopar-Valbiska; te pojedine katamaranske i brodske linije.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, na put ne kreću bez propisne zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Podijeli