Uoči produženog vikenda policija provodi pojačani nadzor, HAK upozorava na gužve

Uoči produženog vikenda policija provodi pojačani nadzor, HAK upozorava na gužve

Podijeli

Povodom blagdana Velike Gospe, policija provodi pojačan nadzor na hrvatskim prometnicama, posebno u blizini velikih svetišta, a iz HAK-a upozoravaju na gužve diljem zemlje zbog produženog vikenda.
Policija povodom blagdana Velike Gospe provodi pojačan nadzor, a posebna pozornost je na stanju sigurnosti u cestovnom prometu i nizu preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu, potvrdio je za Media servis voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Tihomir Svatoš.

“Budući da je blagdan Velike Gospe državni blagdan, a u tijeku je špica turističke sezone, policija će provoditi nadzor motornih vozila prema vjerskim odredištima i morskim destinacijama”.

Policija moli vozače za strpljenje i poštivanje prometnih propisa, od ograničenja brzine, vezanja sigurnosnim pojasom te ih pozivaju da se suzdrže od korištenja mobitela i konzumiranja alkohola.

“S obzirom na blagdan i na turističku sezonu, pozivamo vozače na strpljenje, ako će morati duže čekati, odnosno da poštuju naredbe policijskih službenika i prometnu signalizaciju u zonama svetišta”.

Zbog produženog vikenda promet je pojačan od ranih jutarnjih sati, a kolone su zabilježene na Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali, autocesti prema moru, ali i unutrašnjosti, a zbog pogoršanja vremena, bura je stvarala brojne probleme u prometu, rekla je za Media servis Ivana Mišlov iz HAK-a.

“Očekuje se još jedan vrlo gust vikend, produženi dio vikenda, tijekom današnjeg dana, sutrašnjeg dana u prijepodnevnim satima, a što se vikenda tiče pojačan promet očekujemo u oba smjera u petak, subotu i nedjelju”.

Iz HAK-a pozivaju sve sudionike u prometu na poseban oprez u blizini marijanskih svetišta povodom blagdana Velike Gospe.

“Očekuje se veći broj hodočasnika, pa svakako savjetujemo sve sudionike u prometu i pozivamo ih na oprez”.

Prije kretanja na put savjet je provjeriti stanje na cestama, a kako bi se izbjegle velike gužve iz HAK-a predlažu i alternativne prometne pravce.

Podijeli