U Ljubljani sukobi policije i prosvjednika, organizator Anonymus Slovenija

U Ljubljani sukobi policije i prosvjednika, organizator Anonymus Slovenija

Podijeli

U središtu Ljubljane jučer su se okupili prosvjednici protiv vladinih strožih epidemioloških mjera. Prosvjednici su policajce prvo vrijeđali, a potom gađali raznim predmetima, nakon čega je policija uzvratila vodenim topovima. Sve je iz zraka nadgledao policijski helikopter, a prosvjednike su rastjerivali i policajci na konjima.Policija je izvijestila da se na Trgu republike okupilo stotinjak ljudi, a Radio televizija Slovenija (RTVSlo) javlja da iza prosvjeda stoji organizacija Anonymus Slovenija. Pop TV izvještava da je troje ljudi ozlijeđeno, a dvoje od njih već je prebačeno u bolnicu. Nije poznato je li itko od pripadnika policije ozlijeđen.

U Sloveniji se već mjesecima održavaju prosvjedi kojima se zahtjeva ostavka vlade. Organizatori tih prosvjeda petkom tvrde da “četvrtak nije petak” i da nemaju nikakve veze sa sinoćnjim prosvjedom.

Premijer Janez Janša i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs pohvalili su rad policije.  Premijer Janša na Twitteru ​je naveo da fizičko nasilje i napadi na policijske djelatnike uvijek znače kriminalni čin i da će takvi biti kažnjeni.

Podijeli