TENIS Završeno 20. jubilarno izdanje CROATIA CUP-a

TENIS Završeno 20. jubilarno izdanje CROATIA CUP-a

Podijeli

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon sedmodnevnih borbi završeno je 20. jubilarno izadanje CROATIA Cup-a, međunarodnog teniskog turnira uvrštenog u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe.

Na turniru koji je odigravan od 27. travnja do 3. svibnja na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu nastupiilo je 88 natjecatelja iz osamnaest država: Japana, Austrije, Belgije, BiH, Estonije, Francuske, Velike Britanije, Italije, Japana, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Brojem sudionika i brojem država turnir je potvrdio status najstarijeg hrvatskog turnira u kalendaru Tennis Europe i jednog od najznačajnijnijih turnira tog uzrasta u Europi.

Od hrvatskih predstavnika samo je Dora Mišković ostvarila plasman u četvrtfinale turnira. U finale turnira dječaka zasluženo su se plasirali Matic Hribar i Paolo Angeli iz Slovenije. U susretu bez veće neizvjesnosti slavio je Matic Hribar.

U konkurenciji djevojaka pobjednički pehar zasluženo je osvojila Japanka Mai Goto koja je u finalnom susretu bila bolja od svoje suigračice iz reprezentacije Japana Ran Inabe.

Glavni turnir igran je po novom sustavu natjecanja: 32 igrača i 32 igračice borili su se u grupama od četiri natjecatelja za plasman u završnicu, četvrtfinale turnira.Na turniru su dominirali strani natjecatelji, posebice slovenski igrači i japanske igračice.

U konkurenciji parova turnir su osvojili Slovaci Daniel Balascak i Filip Drab. U finalnom susretu bili su bolji od hrvatsko-britanske kombinacije Duje Markovina i Henry Best.

Plasman u finale turnira parova za djevojčice ostvarile su četiri Japanke Na turniru su u jakoj međunarodnom konkurenciji nastupili član Punčeca Noa Levak i igračica TK Prelog Tamara Balent, ali bez plasmana u završnicu turnira.

Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu, u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva. Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.

Podijeli