Super atraktivan japanski roadster osvojio titulu najboljeg auta na svijetu

Super atraktivan japanski roadster osvojio titulu najboljeg auta na svijetu

Podijeli

Četvrta generacija Mazde MX-5 proglašena je najboljim automobilom na svijetu za 2016. godinu (WCOTY), a od istog žirija osvojila je nagradu za Najbolji svjetski automobilski dizajn

U izboru WCOTY titulu Najboljeg automobila na svijetu za 2016. godinu osvojila je Mazda MX-5. Od istog žirija osvojila je nagradu za Najbolji svjetski automobilski dizajn 2016. godine. To je druga Mazda koja je osvojila nagradu WCOTY, nakon Mazde2 2008. godine, i prvi model koji je osvojio oba naslova u povijesti dodjele ove nagrade. MX-5 (4. generacija) proglašen je pobjednikom 24. ožujka na ovogodišnjem New York International Auto Showu ispred ostala dva finalista, Audija A4 Sedan/Avant i Mercedes-Benza GLC. Druga dva finalista za Svjetski automobilski dizajn godine bili su Jaguar XE i još jedan Mazdin model – CX-3.

Izbor za Svjetski automobil godine osnovan je 2004. godine od strane međunarodne skupine automobilskih novinara, a žiri se ove godine sastojao od 73 novinara iz 23 različite zemlje. Novi MX-5 osvojio je do sada više od 30 nagrada, uključujući Automobil godine u Japanu za 2015.-2016. godinu i Automobil godine u Velikoj Britaniji 2016.

autostart.24sata.hr

Podijeli