VIDEO Šokantan slučaj liječnika i lažne medicinske sestre iz Obrovca

VIDEO Šokantan slučaj liječnika i lažne medicinske sestre iz Obrovca

Podijeli

Javnost je šokirana pričom o liječniku i medicinskoj sestri iz Obrovca koja dolazi iz sfere – vjerovali ili ne. Sve je počelo nakon što je emisija NOVE TV “Provjereno” objavila najavu za prilog o ordinaciji obiteljske medicine liječnika Gorana Jusupa u Obrovcu. Njegov nastup i uvredljiv rječnik šokirali su javnost, kao i mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu, iako joj na Fracebook stranici piše gimnazija Vladimira Nazora u Zadru.

Na njih dvoje te način na koji rade pacijenti iz Obrovca žale se već mjesecima, izgubili su gotovo tisuću pacijenata u zadnjih pola godine, a epilog je otkazivanje ugovora od strane HZZO-a nakon dvije izvanredne inspekcije u ambulanti doktora Jusupa. Evo što su on i navodna medicinska sestra Veronika Pecollaj rekli novinaru NOVE TV.

“Najbolji doktor ove države u kojoj živimo sam ja, doktor Goran Jusup. A oko nas je hrpa smeća, srbadije, hrpa gov***”, rekao je Jusup. Gdje ste se vi školovali, pitao je novinar NOVE TV Veroniku, a ona mu je odgovorila: “Ne sjećam se iskreno. Pa medicinsku školu, već sam vam rekla. Što vi sjedite na ušima?”, rekla je Veronika.

„Doktor Goran Jusup sve radi po zakonu i radit će i dalje sve po zakonu i ne šljivi pet posto go**a iz Ministarstva iz Zagreba“, nastavio je komentirati Jusup.Bivša Jusupova partnerica za Provjereno je rekla kako je doktor postao psihički bolesnik i zlostavljač, a sve traje otkako su prekinuli vezu. Tvrdi da je primala prijetnje smrću te da su joj i doktor i sestra slali poruke vulgarnog i uvredljivog sadržaja. A doktor Jusup i Veronika nisu samo u poslovnoj, već i u intimnoj vezi.

Mještani Obrovca smatraju da je Jusup skrenuo s puta nakon nekih obiteljskih tragedija, ta kažu da ranije s Jusupom nije bilo problema, a riječ je o doktoru s 30 godina staža. Facebook profil Veronike Pecollaj otkriva da je ona osobno Jusupu u više navrata tražila medicinsku sestru. Očito neuspješno pa je sama odlučila prihvatiti se posla. Hrvatskoj komori medicinskih sestara poslali smo upit imaju li u svom registru medicinsku sestru Pecollaj…

“U Registru Hrvatske komore medicinskih sestara nema medicinske sestre imenom Veronika Pecollaj”.

Odgovorili su nam iz Komore. Nazvali smo i Anicu Prašnjak, čelnicu sindikata medicinskih sestara, koja nam je rekla kako je u medijima vidjela ovu priču te da nema nikakvih dodatnih podataka. Smatra da je i ovdje moguće riječ o lažnoj diplomi.

“To je kao ovo što se sada događa s otkrivanjem različitih profesija i zanimanja bez diplome ili svjedodžbe. To se može dogoditi i kod medicinskih sestara da imaju lažne diplome. Pitala sam kolegicu da li zna što se događalo u Obrovcu, ja ne znam”, rekla je Prašnjak.

Uspjeli smo telefonskim putem stupiti u kontakt s Veronikom, no u poprilično bizarnom razgovoru ona nam je poručila da se do doktora Jusupa ne može doći. “Dosta mi je novinara i dosta mi je svega. Ostavite nas na miru”, ljutito nam je odbrusila. Sve u svemu, doktor Jusup u ambulanti će raditi do kraja travnja, odlučeno je u HZZO-u prilikom odluke o raskidu ugovora, kako bi Dom zdravlja Zadarske županije, u čijim je prostorima radio kao koncesionar, imao dovoljno vremena pronaći novog liječnika i novu sestru. Nadamo se normalne i s potrebnim diplomama.

Podijeli